Na přeliv
- víno 200 ml
- malina
- cukr moučka
Postup přípravy
Do smetany dáme vnitřek vanilkového lusku, dobře promícháme, smícháme s cukrem a necháme prohřát. Mezitím než se smetana dostane těsně k bodu varu, namočíme si želatinu. Jakmile smetana dosáhne bodu varu, dáme ji mimo plamen a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Nalijeme do připravených servírovacích mističek a necháme vychladnout.
Přeliv: Do malého kastrůlku si dáme sladší červené víno, cukr a vložíme maliny. Necháme chvíli redukovat. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, stáhneme z plamene a přidáme želatinu.Důležité je malinový přeliv nechat vychladit a servírovat ho až na smetanu, která je už vychlazená a ztuhlá – jinak by se nám obsah promíchal. Dezert ozdobíme navrch čerstvými malinami a lístky máty.