Head
- želatina 4 plátky
- vanilkový lusk 1 ks
- smetana 500 ml
- cukr 40 g
Postup přípravy
- voda 2 lžíce
- olej
- jahoda
- limetková šťáva
- cukr
Postup přípravy
Želatinu smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, cukr a vanilkový lusk dovedeme k varu a chvilinku povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka vyškrábneme do smetany a hodíme tam i vyškrábaný lusk.) Vyvařený lusk vyndáme a poté přidáme želatinu.
Panna cottu nalijeme do formiček vymazaných olejem. Dáme na 4-6 hodin vychladit do lednice, pak vyklopíme z formiček a podáváme například se svařeným ovocem.
V jiném hrnci si uvaříme jahody s limetkovou šťávou a cukrem, až vznikne „omáčka“.na dezert.