zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Palačinky crêpes suzette
Autor: archiv Prima Palačinky crêpes suzette

Palačinky crêpes Suzette

Hodnoceno: 1x
Palačinky podle Suzette – to je klasika mezi francouzskými dezerty. A v čem se skrývá tajemství této lahůdky? V dokonalé pomerančové omáčce.
do 1 hodiny

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


reklama

Suroviny

Na těsto:

Na pomerančovou omáčku:

Postup

  1. Připravte si těsto na palačinky a nechte ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím udělejte pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na nudličky.
  2. V pánvičce nechte rozpustit máslo, zasypte cukrem a nechte ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijte šťávou ze dvou pomerančů, přidejte nakrájenou kůru a nechte povařit.
  3. Na závěr přidejte kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažte na másle a nechte je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandejte na talíř, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.

Palačinky crêpes suzette  Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

reklama