Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Palačinky crêpes Suzette

do 1 hodiny
Palačinky crêpes suzette
Palačinky crêpes suzette Autor: archiv Prima
Palačinky podle Suzette – to je klasika mezi francouzskými dezerty. A v čem se skrývá tajemství této lahůdky? V dokonalé pomerančové omáčce.
Reklama

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny

Na těsto:

Na pomerančovou omáčku:

Reklama

Postup

  1. Připravte si těsto na palačinky a nechte ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím udělejte pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na nudličky.
  2. V pánvičce nechte rozpustit máslo, zasypte cukrem a nechte ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijte šťávou ze dvou pomerančů, přidejte nakrájenou kůru a nechte povařit.
  3. Na závěr přidejte kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažte na másle a nechte je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandejte na talíř, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.
Reklama

Palačinky crêpes suzette  Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama