Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Palačinky crêpes Suzette
Palačinky podle Suzette – to je klasika mezi francouzskými dezerty. A v čem se skrývá tajemství této lahůdky? V dokonalé pomerančové omáčce.
do 1 hodiny
Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Suroviny
Na těsto:
- polotučné mléko 250 ml
- hladká mouka 140 g
- Vejce 2 ks
- Sůl 1 špetka
- máslo na smažení
Na pomerančovou omáčku:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Připravte si těsto na palačinky a nechte ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím udělejte pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na nudličky.
- V pánvičce nechte rozpustit máslo, zasypte cukrem a nechte ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijte šťávou ze dvou pomerančů, přidejte nakrájenou kůru a nechte povařit.
- Na závěr přidejte kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažte na másle a nechte je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandejte na talíř, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.
Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima