Krém
- šlehačka 1 kus
Těsto
- cukr 250 g
- horká voda 10 lžic
- olej 10 lžic
- prášek do pečiva 1 dávka
- hladká mouka 250 g
Postup přípravy
1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,vmícháme 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, hladkou mouku a prášek do pečiva. Pak do těsta zamícháme sníh z bílků a piškotový korpus upečeme na pečicím papíru na plechu v předehřáté troubě na 160 stupňů do zlatova. Necháme vychladnout.
2. Na krém si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha, přidáme moučkový cukr dle chuti. Stěrkou přimícháme zakysanou smetanu a dosladíme.Nakrájíme ovoce, vyskládáme na piškot a potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout na dvě až tři hodiny. Nakonec pocákáme roztavenou čokoládou.