Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ostré smažené kuře s arašídy
Buráky přivezli do Číny portugalští mořeplavci, v 19. století původní plodinu doplnili novými odrůdami američtí misionáři a dnes je Čína největším producentem arašídů na světě. Arašídy a arašídový olej jsou nedílnou součástí asijské kuchyně, pokrmům dodávají zemitost a texturu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí prsa 600 g
- Vejce 1 ks
- bramborový škrob (solamyl) 1 lžíce
- koření pěti vůní 1/2 lžičky
- Sůl
- nesolené arašídy 50 g
- arašídový olej 4 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Cibule 2 ks
- velká červená paprika 1 ks
- sušené chilli papričky (podle chuti)
- Sójová omáčka 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky dlouhé asi 2 cm a silné 1 cm a promíchejte je v misce s vejcem, škrobem a kořením. Zlehka osolte.
- Rozpalte hlubší pánev a nasucho v ní opečte arašídy. Vysypte do misky a ve volné pánvi rozehřejte olej. Vložte maso a zprudka ho opékejte zhruba 5 minut, až zezlátne a změkne.
- Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, papriku na kousky. Vsypte k masu, přidejte chilli papričky, opékejte ještě zhruba 5 minut, dochuťte sójovou omáčkou a vmíchejte arašídy. Ihned podávejte.
- PRIMA TIP: Sušené chilli papričky mají jemnější vůni, ale intenzivnější chuť. Pokrmu dodají harmonickou ostrost. Vybrat si můžete z různých odrůd a stupňů pálivosti. Pokud byste chtěli použít čerstvou, vyjměte semínka a nasekanou papričku přidejte až na poslední 2 minuty, ať se zlehka opeče a rozvoní.
Ostré smažené kuře s arašídy; foto: Profimedia.cz