Suroviny
- ovesné vločky (bezlepkové: pohankové nebo rýžové) 1 hrnek
- vlašské ořechy 1/2 hrnku
- lískové ořechy 1/2 hrnku
- mandle 1/2 hrnku
- slunečnicová semínka 1/2 hrnku
- lněná semínka 3 lžíce
- chia semínka 3 lžíce
- sušené rozinky 3 lžíce
- třtinový cukr 3 lžíce
- med 3 lžíce
- Kokosový olej 3 lžíce
- mletá skořice 1 lžíce
Postup přípravy
- Vlašské a lískové ořechy společně s mandlemi nasekejte na menší kousky. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience a vše pečlivě promíchejte.
- V malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej společně s medem. Tuto sladkou směs přelijte přes suché ingredience a znovu dobře promíchejte tak, aby pokryla každý kousek.
- Na plech dejte pečicí papír, na který vysypete vzniklou směs. Dejte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte po dobu 10–15 minut. Během pečení jednou či dvakrát promíchejte, aby byla byla granola křupavá ze všech stran.
- Ořechovou granolu nechte vychladnout a uchovávejte ji v uzavíratelné nádobě.