Suroviny
- vejce 6 ks
- houby (čerstvé) 300 g
- mozzarella 2 balení
- bílé víno (suché) 1/2 skleničky
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- muškátový oříšek
- česnek 1 stroužek
- pažitka
Postup přípravy
- Houby očistěte a podélně nakrájejte. Pět minut restujte ve větším množství extra panenského olivového oleje spolu se stroužkem česneku. Zalijte bílým vínem a mírně povařte, až se tekutina odpaří. Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky. V misce vidličkou mírně našlehejte vejce, žloutky rozbijte, ale do bílků je zamíchejte pouze velmi lehce, aby se omeleta při smažení příliš nevzdouvala.
- Na pánvi rozpusťte oříšek másla, přidejte čtvrtinu rozšlehaných vajec a dvě minuty smažte při střední teplotě. Poté do středu omelety přidejte čtvrtinu hub a čtvrtinu mozzarelly a omeletu přeložte do tvaru půlměsíce. Nechte smažit při mírné teplotě ještě tři minuty. Stejně pokračujte i při přípravě dalších tří porcí. Omeletu podávejte teplou a posypanou pažitkou.
- Další recepty a informace ke spotřebitelské soutěži hledejte na www.galbani.cz