Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Omeleta s houbami a mozzarellou

4 porce
do 1 hodiny
Omeleta s houbami a mozzarellou
Omeleta s houbami a mozzarellou Autor: archiv Galbani
Omelety se dají připravovat na nepřeberné množství způsobů. Variantu s restovanými houbami a mozzarellou si jistě také zamilujete.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Houby očistěte a podélně nakrájejte. Pět minut restujte ve větším množství extra panenského olivového oleje spolu se stroužkem česneku. Zalijte bílým vínem a mírně povařte, až se tekutina odpaří. Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky. V misce vidličkou mírně našlehejte vejce, žloutky rozbijte, ale do bílků je zamíchejte pouze velmi lehce, aby se omeleta při smažení příliš nevzdouvala.
  2. Na pánvi rozpusťte oříšek másla, přidejte čtvrtinu rozšlehaných vajec a dvě minuty smažte při střední teplotě. Poté do středu omelety přidejte čtvrtinu hub a čtvrtinu mozzarelly a omeletu přeložte do tvaru půlměsíce. Nechte smažit při mírné teplotě ještě tři minuty. Stejně pokračujte i při přípravě dalších tří porcí. Omeletu podávejte teplou a posypanou pažitkou.
  3. Další recepty a informace ke spotřebitelské soutěži hledejte na www.galbani.cz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama