Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Ochutnali jsme za vás nová menu špičkových restaurací

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

  • Zavřít
Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Období vánočních svátků až do Silvestra láká k návštěvě dobré restaurace. Po všem tom domácím vaření a pečení se nechte hýčkat od profesionálů a dopřejte si nevšední kulinární zážitek.

Seznam.cz banner

Zavítala jsem do pěti známých pražských restaurací a ochutnala jsem jejich nová menu. Pokud se chystáte vyrazit s přáteli nebo rodinou za dobrým jídlem, tyto restaurace vám můžu s klidným srdcem doporučit. Ať už toužíte po klasické české, kreativní asijské nebo špičkové evropské kuchyni, určitě si vyberete.

Buddha Bar

Restaurace vedená šéfkuchařem Lukášem Želechovským patří bezpochyby mezi tři nejlepší Fusion podniky v Praze. Vedle Spices Mandarin Oriental Jiřího Štifta a Sasazu, kterému dal geniální koncept Shahaf Shabtay, je právě Buddha Bar třetím do party. Kreativní menu, které spojuje různé kuchyně asijského kontinentu na velmi vysoké gastronomické úrovni, zaručí nezapomenutelný zážitek.

Novému menu kralují nevšední předkrmy, například čerstvé ústřice s třemi druhy omáček, nebo křupavé kachní závitky s foie gras a švestkovou omáčkou, které jsme při ochutnávce prohlásili za vítěze předkrmů. Nechybí ani silný kachní vývar (tažený 20 hodin) s knedlíčky, nudlemi, zeleninou a houbami. V nové nabídce najdete i oblíbené sushi s originálním rukopisem, masožravci ocení špičkové masové chody, jako je Sansho Aburi Beef – ohněm opálená hovězí svíčková s pepřem Sansho a lanýžovou majonézou. Ani milovníci sladkého nepřijdou zkrátka, místní dezerty jsou vyhlášené! Zkuste třeba mangový cheesecake nebo kokosovou panna cottu s avokádem a pečeným ananasem.

www.buddha-bar.cz

Kachní nudlová polévka a křupavé kachní rolky s foie gras

Výběr nových dezertů v Buddha Baru

Babiččina zahrada

Průhonická restaurace, které vládne šéfkuchař Radek David, je důkazem, že klasická česká kuchyně má co nabídnout i ve vyšší gastronomické lize. Příjemně domácký interiér s dřevěným nábytkem, kachlovými kamny a útulnými dekoracemi vás přivítá s otevřenou náručí. A pak už se jen nechte unášet chuťovými zážitky, které pro vás v místní kuchyni připraví. Aktuální menu bude na jídelním lístku až do 15. ledna rozhodně stojí za návštěvu. Z předkrmů musím doporučit králičí paštiku s lískovými oříšky nebo huspeninu z vepřových nožiček – česká specialita, na kterou se zapomíná, a přitom je to velká dobrota.

Z hlavních chodů rozhodně nepropásněte zajíce na černo s brusinkami a sušenými švestkami, kterého originálně doplňuje rolovaný bramborový knedlík s perníkem. Vynikajicí je také kohout na víně s restovanými houbami na slanině. Kynuté buchtičky s rumovým sirupem a vanilkové šodó budou důstojnou sladkou tečkou, stejně jako povidlové taštičky s mákem a cukrem.

www.babiccinazahrada.cz

Café Buddha Balbínova

Útulná restaurace na pražských Vinohradech představila pod vedením nové šéfkuchařky Sofie Smith nové menu. Kromě stálé nabídky thajských specialit a originálního sushi můžete nově vyzkoušet i pokrmy z vietnamské, malajské, thajské či kambodžské kuchyně. Za ochutnávku určitě stojí například Crispy Soft Shell Crab Namtok nebo Duck Gua Bao. V nabídce restaurace je i 5 nebo 9chodové degustační menu, díky kterému můžete ochutnat kreativní pokrmy z celé jihovýchodní Asie. Pokud vás příprava asijské kuchyně láká i doma, můžete si do Café Buddha zajít i na kulinární workshop. V restauraci si také můžete koupit čerstvé ryby nebo suroviny na výrobu sushi.

http://balbinova.cafebuddha.cz

Chez Marcel

Francouzská restaurace v samém srdci Prahy je na gastronomické scéně již 20 let. Kromě velmi příjemného prostředí si své stálé zákazníky hýčká výbornou kuchyní i nabídkou vynikajících vín. Z nového menu šéfkuchaře Romana Dolejše jsme ochutnali například výtečné domácí raviolky plněné kachním ragú nebo bůček pečený 24 hodin s červeným zelím se švestkami a domácím chlebem. Bůček na přání našich hostů. V mém podání podélně několikrát rozříznutý, mazaný zajímavými směsi bylin, jablek, zázvoru a poté zpět složený do sebe. Pečený v troubě při nízké teplotě 24 hodin.

Bonusem je i to, že většina jídel v nabídce je připravována bez lepku.

www.chezmarcel.cz

La Veranda

I restaurace La Veranda patří mezi stálice pražské scény – letos slaví už patnácté narozeniny. Šéfkuchař Radek David kombinuje nejraději italskou a francouzskou kuchyni, ale nebrání se ani vlivům české kuchyně, zvlášť v sezonní nabídce. Kromě oblíbených jídel, jako je svíčková z divočáka, restované kalamáry či pečená kachní játra foie gras, nabízí restaurace i speciální menu inspirované například lesem. Každopádně si zde dopřejte sladkou tečku, jejich čokoládový fondant je právem vyhlášený!

www.laveranda.cz

Připravila Klára Michalová, foto: archiv

Sdílejte článek
Štítky houby víno restaurace dezert omáčka česká kuchyně pokrm suši Gautama Buddha Předkrm restaurace asijská kuchyně česká kuchyně francouzská kuchyně

Návrhy pro vás

Ořechové hvězdičky –  jednoduché cukroví na poslední chvíli Sladké

Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti Ryby a mořské plody

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc Sladké

Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc

Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků Sladké

Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba Maso

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Řezy à la likérová špička – dezert na plech inspirovaný oblíbeným zákuskem z cukrárny Sladké

Řezy à la likérová špička – dezert na plech inspirovaný oblíbeným zákuskem z cukrárny

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví Sladké

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř Přílohy

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř


Přečtěte si také

Novinky
Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů

Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů

Sladké
Ořechové hvězdičky –  jednoduché cukroví na poslední chvíli

Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli

Ryby a mořské plody
Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Novinky
Tipy na vánoční dárky vol. 4: alkoholový speciál s vínem, pivem i tvrdým alkoholem

Tipy na vánoční dárky vol. 4: alkoholový speciál s vínem, pivem i tvrdým alkoholem

Sladké
Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc

Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc

Sladké
Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků

Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků

Maso
Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Sladké
Řezy à la likérová špička – dezert na plech inspirovaný oblíbeným zákuskem z cukrárny

Řezy à la likérová špička – dezert na plech inspirovaný oblíbeným zákuskem z cukrárny

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Ořechové hvězdičky –  jednoduché cukroví na poslední chvíli

Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli

Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc Sladké

Lotus kuličky ze 3 ingrediencí – nepečené cukroví z oblíbených karamelových sušenek je hit letošních Vánoc

Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků Sladké

Ořechové mušle s máslovým krémem – slepované cukroví z lískových oříšků

Maso
Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř Přílohy

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Pavel jmenoval Babišovu třetí vládu. Nad Turkem visí otazník Při masakru v Sydney zemřela i Slovenka Marika. Byla blízkou přítelkyní Čaputové Pavlův vzkaz nové vládě: Budu sledovat, jak udržujete demokracii. Žijeme v turbulentní době

prima-zeny

Zrádci se ozvali Ze záhrobí: Mia není jediná, kdo lhal všem od prvního dne. A proč vítězí ženy? Zrádci naposledy tváří v tvář: Kdo Mie odpustil a kdo její hru stále nevydýchal? Mladá krev vrcholí: Postřelený Lokša bojuje o život, kriminalisté závodí s časem

prima-zoom

Našli jsme pekelnou verzi Tatooinu Zemřelo až 60 % lidí v Evropě. Morovou apokalypsu rozpoutala sopka, nově odhalené detaily jsou fascinující Nejbombardovanější země světa vypadá jako z apokalypsy. Američané ale svého cíle nedosáhli

prima-fresh

Poslední předvánoční týden je jako dělaný na vyzkoušení nových druhů cukroví! Máme pro vás 7 nevšedních receptů Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

prima-cool

Vetřelec se vrací v nové hře Herní Terminátor 2 je venku a má skvělé recenze. Věrně zpracovává nejlepší akční sci-fi všech dob Harry Potter zdarma. Za epickou hru z Bradavic nezaplatíte ani korunu, má 84 % a je česky

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak se starat o vánoční květiny: Hvězdník chce teplo, brambořík chlad, orchidej vlhko Vánoce před rokem 1989 se slavily skoro ve všech rodinách stejně. Vzpomínáte? Originální vánoční stromečky ze zbytků vlny: Návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.