Toustový chléb
- mouka 250 g
Head
- pepř 6-8 ks
Toustový chléb
- cukr 1 lžička
Head
Postup přípravy
Na předem upečený toustový chléb (pro estetičtější vzhled můžeme toust úhlopříčně rozkrojit na trojúhelníčky) posadíme půlku rozpečeného hermelínu tak, aby byl plísní dolů a vnitřek nám nevytekl. Přelijeme směsí zeleného nebo barevného pepře, který jsme si částečně nadrtili a nechali lehce zkaramelizovat na medu. Med má být teplý! Dozdobíme mátou a brusinkami.
Chléb: Do formy si nejprve nalijeme tekuté věci: mléko, olej, máslo. Poté dosypeme mouky. Nakonec nasypeme do jedné strany (rohu) cukr a droždí, do druhého sůl. Pekárnu zapneme na program toustový chléb. Pokud pečeme chléb v troubě, prvních 15 minut na 220 stupňů, pak ještě půl hodiny na 200 stupňů. Pokud chcete chléb méně křupavý, troubu vypneme o deset minut dříve.