Korpus
- sušenka 200 g
Náplň
- čokoláda 200 g
Hlavní
- kakao None
Postup přípravy
Dezert
Nugátový dort
Ingredience – korpus:
rozpuštěné máslo 125 gcelozrnné sušenky 200 g
Ingredience – náplň:
smetana ke šlehání 300 mlmoučkový cukr 2 lžícetabulka tmavé čokolády, rozpuštěná 200 gkakao na posypání
Postup:
Máslo vmíchejte do rozdrobených sušenek a směs vtlačte do formy tak, aby dobře pokryla dno a stěny. Formu dejte vychladit do lednice, aby korpus ztuhl.Smetanu nalijte do mísy, přidejte moučkový cukr. Vyšlehejte do měkké pěny, potom postupně všlehávejte rozpuštěnou čokoládu. Směs vylijte do korpusu a rozhrňte do rovnoměrné vrstvy. Nechte pár hodin nebo raději přes noc chladit v lednici. Před podáváním koláč posypte kakaem.