Krém
- vejce 1
Postup přípravy
1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet ve folii v lednici. Formu vymažeme máslem a ze dvou třetin těsta si vyložíme dno dortu. Zbytkem těsta obložíme formu ze stran.
2. Ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí vmícháme jedno celé vejce. Tento krém nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 20 minut.
Dezert:
Nugátový dort
Ingredience:
Těsto:
110 g hladké mouky,
50 g cukru krupice,
45 g másla,
1/5 kypřicího prášku,
10 g kakaa,
2 žloutky,
kapka oleje,
špetka soli
Krém:
150 g nutelly,
50 g hořké čokolády na vaření,
100ml smetany,
100 ml mléka,
1 vejce