Suroviny
- nové brambory 600 g
- cukrový hrášek 100 g
- máslo 2 plátky
- šalvěj 4 lístky
- hrášek (vyloupaný) 200 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory oškrábejte. V hrnci je zalijte vroucí vodou, osolte a vařte doměkka 15–20 minut. V malém kastrolu přiveďte k varu vodu a vsypte do ní cukrový hrášek. Vařte 2 minuty, poté jej sceďte a ochlaďte.
- V dalším kastrůlku rozpusťte máslo. Vložte do něj lístky šalvěje a 2 minuty je duste. Vyndejte je a vsypte kuličky čerstvého hrášku a přidejte lusky cukrového hrášku. Zaklopte pokličkou a duste hrášek asi 3 minuty.
- Vařené brambory sceďte a částečně je rozšťouchejte. Přidejte hrášek dušený v másle a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec doplňte lístky šalvěje.
- Prima tip: Můžete použít i mražený hrášek. Stačí ho nechat povolit a krátce podusit na másle.