Suroviny
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme a promícháme s 60 g másla a skořicí, nejlépe v robotu s noži. Sušenkové těsto rozprostřeme do rozkládací formy o průměru 20 cm a dáme ztuhnout do ledničky. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme tvaroh s krémovým sýrem, cukrem a lžící citronové šťávy. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, vložíme do kastrůlku s likérem a mírně zahřejeme. Promícháme, aby se želatina rozpustila, a pak ji vmícháme do tvarohu, potřeme korpus a necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce. Švestky rozkrojíme a vypeckujeme. V pánvi zahřejeme citronovou šťávu, javorový sirup a máslo. Vložíme švestky, podusíme je a necháme vychladnout. Před podáváním švestky rozložíme po povrchu koláče a zakapeme šťávou.