Dip z červené řepy
- řepa 3 ks
- okurka 3 ks
- citronová šťáva
- olej 4 lžíce
- ocet 1 lžíce
- česnek 2 stroužek
Postup přípravy
Dip: Celou řepu zabalíme do alobalu. Pečeme 60 až 90 minut podle velikosti řepy na 200°C.Vytáhneme, rozbalíme a necháme zchladit. Poté oloupeme a nakrájíme.Řepu rozmixujeme s okurkami na pastu, dochutíme citronovou šťávou, octem, česnekem, solí a pepřem. Konzistenci pasty dosáhneme přidáním olivového oleje půl na půl. Necháme vychladit v ledničce.
Vejce: Oddělíme žloutky od bílků a necháme je ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Postupně do něj zapracujeme kokos a špetku soli. Pečicí papír lehce potřeme máslem.Uděláme čtyři malé bochánky a lžičkou uprostřed vytvarujeme důlek pro žloutek. Pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, až má bílek nádherně zlatou barvu. Při servírování posypeme paprikou a přidáme dip z červené řepy.