Suroviny
- toustový chléb (bílý) 3/4 balení
- petržel (hrst hladkolisté)
- loupané mandle 200 g
- anglická slanina 400 g
- máslo 70 g
- česnek (nadrobno nasekaný) 1 lžíce
- vejce 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Chléb natrhejte na menší kousky a ty pak rozmixujte na hrubší drobky. Vsypte je do mísy, v mixéru teď nasekejte petržel a mandle (několik hezkých si můžete nechat stranou na ozdobu).
- Část másla rozehřejte a osmažte na něm nakrájenou slaninu, přidejte česnek a jarní cibulky a společně smažte ještě asi 5 minut. Přidejte zbytek másla a nechte ho rozehřát. Pak směs vlijte do mísy ke strouhance a přidejte lehce rozšlehaná vejce a nasekanou petržel s mandlemi.
- Důkladně promíchejte, dochuťte a rozestřete do pekáčku vymazaného trochou másla nebo ji můžete rozdělit do důlků formy na muffiny, které vyložíte pečicím papírem. Povrch můžete ozdobit celými mandlemi. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, trvá to asi 25 až 30 minut.