Suroviny
- kuřecí stehno (s kůží) 8 ks
Na nádivku
- čerstvý sýr (Lučina, Philadelphia) 200 g
- černé olivy (bez pecek a nasekané) 100 g
- sušená rajčata (v oleji) 8 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- pesto (pesto marináda, viz. krok 7)
Postup přípravy
- Malým ostrým nožem odstraňte ze stehen kosti. Kůži prořízněte.
- Nádivka: Čerstvý sýr vyšlehejte, aby byl co nejlehčí, potom přimíchejte olivy, sušená rajčata, sůl a pepř. Nádivku rozdělte na jednotlivá stehna a masem ji obalte.
- Nadívaná stehna vložte do mělké mísy a přelijte marinádou. 2–3 hodiny nechte marinovat.
- Navlékněte nadívaná kuřata na špízy – použijte 2 špízy na 4 kuřecí kousky – dvojitý špíz zabrání protáčení během pečení.
- Opékejte kuře při střední teplotě na grilu asi 15 minut, pravidelně je otáčejte a potírejte marinádou. Dbejte, aby se marináda všude prohřála a dávejte pozor, jestli ještě z masa vytékají syrové šťávy. Opékejte tak dlouho, dokud z masa nepoteče průhledná šťáva, když je propíchnete špičkou nože.
- Sundejte z ohně a hned podávejte, i když skvěle chutnají i studená.
- Pesto marináda: 3–4 lžíce čerstvého zeleného pesta + najemno nastrouhaná kůra a šťáva z ½ citronu