Suroviny
- šunka (od kosti) 3 plátky (asi 60 g)
- cuketa 1 ks
- hladká mouka 50 g
- plnotučné mléko 375 ml
- vejce 3 ks
- čedar (nastrouhaný) 125 g
- muškátový oříšek špetka
- pepř
- hladkolistá petržel 2 lžíce
- máslo (na vymazání formiček)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací misky vymažte máslem. Šunku nakrájejte na kostičky, cibulku nadrobno, cuketu nastrouhejte, můžete i se slupkou.
- V míse promíchejte mouku s mlékem, zašlehejte vejce a vmíchejte zbylé suroviny kromě petrželky. Rozdělte do vymazaných zapékacích misek a vložte do trouby na 45 minut, až povrch zezlátne a těsto zpevní.
- Upečené quiche vyjměte, nechte lehce zchladnout, posypte petrželkou a podle chuti podávejte se salátem a čerstvou bagetou.
- PRIMA TIP: Šunku můžete vyměnit za špek a čedar za švýcarský sýr, třeba ementál či gruyére.