Krém
- mléko 150 ml
Head
- máslo 50 g
Odpalované těsto
- mouka 75 g
Postup přípravy
Do hrnce dáme vodu, tuk a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, přidáme mouku a dobře mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Za stálého míchání necháme těsto krátce spařit. Poznáme to podle toho, že se těsto odlepuje od stěn a je lesklé. Hotové těsto přendáme do mísy a nejlépe za stálého míchání necháme zchladnout. Teprve potom přidáme po jednom vejce a vždy dobře propracujeme. Hotové těsto musí být husté, hladké a lesklé. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku požadované tvary. Dáme péct do troubypředehřáté na 220 stupňůa dvířka trouby aspoň sedm minut neotvíráme (aby věnečky nespadly)! Pečeme dozlatova. Po vytažení z trouby ještě teplé věnečky rozřízneme a vychladlé naplníme krémem.
Krém uděláme takto: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech přidáme vychladlý pudink.