Těsto
- mléko 1 hrnek
- vejce 2
- cukr krystal 1 hrnek
- polohrubá mouka 2,5 hrnku
- olej 3/4 hrnku
- mléko 1 l
- pudink 2
- cukr 2 PL
Krém
Postup přípravy
- Z uvedených ingrediencí si nejprve uvaříme pudink. Mléko, vejce, cukr šleháme v nádobě, přidáme olej, nakonec mouku s práškem do pečiva, vylijeme na vymazaný plech.
- Na toto ještě syrové těsto nalijeme horký pudink a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Buchtu necháme vychladnout.
- Připravíme si "krém", kterým potřeme upečenou buchtu. Tvaroh se smetanou a cukrem rozšleháme a natřeme na buchtu, posypeme kakaem a dáme vychladnout do lednice. Při podávání ještě můžeme dozdobit šlehačkou.
Autor receptu: Gabriela Brabec Taubererestová