Suroviny
- meloun (bezpeckový) 1,5 kg
- zázvor (čerstvý, oloupaný a jemně nastrouhaný) 90 g
- citronová šťáva (ze 2–3 citronů)
- limetková šťáva (ze 2–3 limetek)
- cukr krupice 100 g
- máta (lístky na ozdobení)
- pomeranč (plátky i s kůrou k podávání)
Postup přípravy
- Přes jemné sítko vymačkejte z nastrouhaného zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem. Na mírném ohni tekutinu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.
- V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužinu. Rozmixovanou dužinu vlijte do mísy k citrusovo-zázvorovému základu.
- Přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou.