Suroviny
- máta (čerstvá) 1 svazek
- cukr krupice 375 g
- citronová šťáva 1 a 1/4 hrnku
- pistácie (nesolené, oloupané a nasekané) 100 g
- bílek 2 ks
Postup přípravy
- Lístky máty dejte do mixéru a lehce rozsekejte, poté dejte stranou. Cukr dejte do menšího kastrolu, přidejte 3 hrnky vody a zahřívejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí. Přidejte nasekanou mátu, zesilte oheň a vařte 8 minut. Odstavte z ohně a nechte úplně vychladnout.
- Přelijte cukrový sirup do mísy, přidejte citronovou šťávu a nasekané pistácie. Přendejte do plastové misky, přikryjte a nechte v mrazáku asi 3 hodiny odpočívat.
- Vyndejte z mrazáku, zmrazený sorbet přendejte do mísy od kuchyňského robota, přidejte vaječné bílky a mixujte, dokud směs nebude hladká. Poté vraťte zpět do mrazáku.
- K servírování: Zmrzlinu vyndejte z mrazáku asi 5 minut před podáváním, poté dejte do sušenkových kornoutků a okamžitě servírujte.