Suroviny
Postup přípravy
Dáme si vařit čistou vodu, kterou osolíme. Až nám bude voda vřít, vložíme maximálně na 2 minuty krevety. Ihned vytáhneme, ať neztvrdnou.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme rýži a chvíli opékáme, podlijeme vínem a částí vývaru. V troše teplé vody necháme šafrán uvolnit barvu a vlijeme do rýže. Za stálého míchání přiléváme postupně zeleninový vývar, později taktéž vodu. Přiléváme postupně, po naběračkách až do změknutí rýže.
Na druhé pánvi na olivový olej vložíme část krevet, osmahneme je a poté přidáme česnek, zalijeme smetanou, necháme probublat, osolíme, opepříme, vlijeme šťávu z citronu a celou směs vylijeme do rissota. Promícháme a můžeme podávat.
Lososa omyjeme, usušíme, osolíme, rozkrojíme na 5 kousků a 2 minuty z každé strany opečeme na suché pánvi.Lososa podáváme navíc pro případ, kdy někdo nejí krevety.