Mandlový koláč s rebarborou
Zdroj: KitchenStory.cz
Mandlový koláč s rebarborou
Zdroj:
KitchenStory.cz
Moje hodnocení
15x
Do tohoto receptu můžete použít koupenou mandlovou mouku nebo si ji namlít sami. Mandle rozmixujte v mixéru opravdu najemno. Na těsto je nejlepší použít robot, ale určitě to půjde i ručně.
8 porcí
90 minut
Suroviny
změklé máslo
150 g
třtinový cukr
150 g
Vejce
2 ks
mleté mandle
200 g
hladká mouka
100 g
Mléko
2 lžíce
Kypřicí prášek
1 sáček
likér Amaretto
1 lžíce
pár kapek vanilkového extraktu
Rebarbora
300–400 g
plátky mandlí
2 lžíce
Na vymazání formy
Máslo
polohrubá mouka
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 180 °C. Začněte smícháním změklého másla společně s cukrem. Přidejte všechny mokré suroviny společně s vejci a pokračujte v míchání. Až nakonec přijdou ingredience suché, přidejte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek a dobře promíchejte, ať se všechno krásně spojí.
Na koláč použijte formu o průměru 24 cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte polohrubou moukou. Těsto dejte do formy, uhlaďte a nahoru poklaďte očištěnou a na cca 6–8 cm dlouhé kousky nakrájenou rebarboru. Posypte plátky mandlí a dejte do trouby na 50–60 minut. Vždy je lepší vše kontrolovat, takže před vytažením koláče z trouby do něj zkuste píchnout špejlí, měla by být po vytažení suchá.
Nechte koláč ve formě vychladnout a až potom servírujte.