Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mandlový koláč s rebarborou

8 porcí
do 1,5 hodiny
Mandlový koláč s rebarborou
Mandlový koláč s rebarborou Autor: KitchenStory.cz
Do tohoto receptu můžete použít koupenou mandlovou mouku nebo si ji namlít sami. Mandle rozmixujte v mixéru opravdu najemno. Na těsto je nejlepší použít robot, ale určitě to půjde i ručně.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Na vymazání formy:

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Začněte smícháním změklého másla společně s cukrem. Přidejte všechny mokré suroviny společně s vejci a pokračujte v míchání. Až nakonec přijdou ingredience suché, přidejte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek a dobře promíchejte, ať se všechno krásně spojí.
  2. Na koláč použijte formu o průměru 24 cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte polohrubou moukou. Těsto dejte do formy, uhlaďte a nahoru poklaďte očištěnou a na cca 6–8 cm dlouhé kousky nakrájenou rebarboru. Posypte plátky mandlí a dejte do trouby na 50–60 minut. Vždy je lepší vše kontrolovat, takže před vytažením koláče z trouby do něj zkuste píchnout špejlí, měla by být po vytažení suchá.
  3. Nechte koláč ve formě vychladnout a až potom servírujte.
Reklama

Mandlový koláč s rebarborou Foto:

Mandlový koláč s rebarborou Foto:

Mandlový koláč s rebarborou, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama