Suroviny
- změklé máslo 150 g
- třtinový cukr 150 g
- Vejce 2 ks
- mleté mandle 200 g
- hladká mouka 100 g
- Mléko 2 lžíce
- Kypřicí prášek 1 sáček
- likér Amaretto 1 lžíce
- pár kapek vanilkového extraktu
- Rebarbora 300–400 g
- plátky mandlí 2 lžíce
Na vymazání formy
- Máslo
- polohrubá mouka
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 180 °C. Začněte smícháním změklého másla společně s cukrem. Přidejte všechny mokré suroviny společně s vejci a pokračujte v míchání. Až nakonec přijdou ingredience suché, přidejte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek a dobře promíchejte, ať se všechno krásně spojí.
- Na koláč použijte formu o průměru 24 cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte polohrubou moukou. Těsto dejte do formy, uhlaďte a nahoru poklaďte očištěnou a na cca 6–8 cm dlouhé kousky nakrájenou rebarboru. Posypte plátky mandlí a dejte do trouby na 50–60 minut. Vždy je lepší vše kontrolovat, takže před vytažením koláče z trouby do něj zkuste píchnout špejlí, měla by být po vytažení suchá.
- Nechte koláč ve formě vychladnout a až potom servírujte.