Malinový přeliv
- malina 300 g
- bílek 1 kus
Head
- dezertní víno 2 lžíce
- želatina 2 plátky
Malinový přeliv
- máta 1 dávka
Postup přípravy
Plátky želatiny namočíme do vody. Ricottu smícháme s cukrem. Želatinu „vyždímáme“ a nahřejeme (nevaříme!). Jakmile se rozpustí, vešleháme ji do ricotty. Pak ušleháme šlehačku a bílek s cukrem do tuhého sněhu. Rovněž vmícháme do ricotty a dochutíme vínem, případně cukrem. Naplníme do forem a dáme do chladu na několik hodin ztuhnout a uležet (nejlépe přes noc). Maliny smícháme s moučkovým cukrem, likérem a propasírujeme sítem, abychom se zbavili zrníček. Na talíř uděláme ozdobu dle vlastní volby (z čokolády ap.). Lžící vytvoříme pro ztuhlý ricottový krém kulatý podklad z malinové hmoty, který po vyklopení ozdobíme zbytky malinového krému, mátou či čerstvými malinami nebo pomerančem.
Cukety rozpůlíme, vydlabeme dužinu a okořeníme. Na pánvi orestujememleté maso, přidáme koření, necháme lehce zchladnout, přidáme vejce,strouhanku. Touto masovou směsí naplníme lodičky cuket, dáme zapéct, předdokončením je posypeme sýrem.