Postup přípravy
1. Upečeme si piškotový korpus: Vejce, cukr, vanilkový cukr našleháme, přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem a znovu vyšleháme. Těsto by nemělo být ani řídké ani husté (můžeme přidat trochu teplé vody či mouku dle potřeby). Směs nalijeme do předem olejem vymazané formy a pečeme na 150°C půl hodiny v troubě. Ke konci přidáme teplotu a dopečeme do zlatova. Upečený korpus necháme ve formě. Vydlabeme ho, necháme dvoucentimetrový okraj.
2. Postupně budeme dovnitř vrstvit. První vrstva: Do hrnce dáme svařit necelý litr mléka. Ve zbytku mléka rozmícháme dva vanilkové pudinky, přidáme asi dvě až tři lžíce cukru a rum. Tuto směs nalijeme do horkého mléka a pudink vaříme asi dvě minuty. Pak přidáme máslo a pudink nalijeme na korpus a necháme trochu vychladnout.
Druhá vrstva: Do hrnce dáme trochu vody, vsypeme maliny a přivedeme k varu. Do půllitru si dáme vodu, kterou ochutíme malinovou šťávou a téměř vše přilijeme do malin. Ve zbytku vody se šťávou si rozmícháme dva vanilkové (malinové) pudinky, které nalijeme do malin a vytvoříme hustou hmotu a podle potřeby osladíme. Druhou vrstvu nalijeme na první a až trochu vychladne, dáme dort ztuhnout do ledničky na dvanáct hodin.
3. Nakonec si dobře vyšleháme dvě šlehačky se ztužovačem, kdo má rád sladší, ještě přidá vanilkový cukr. Šlehačkou ozdobíme dort, který nakonec posypeme Grankem.