Suroviny
- karamelové sušenky Lotus 250 g
- Máslo 100 g
- plátky želatiny o váze 2 g 7 ks
- cukr moučka 180 g
- měkký tvaroh 250 g
- ricotta 250 g
- šťáva z jednoho citrónu
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- maliny, čerstvé nebo mražené 500 g
- cukr na posypání 2 lžíce
- čerstvé maliny na ozdobu
Postup přípravy
- Nadrťte válečkem sušenky Lotus. Máslo smíchejte se sušenkami. Směs dejte do otevírací dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.
- Želatinové plátky ponořte do studené vody a nechte je změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Stáhněte hrnec z plamene a v roztoku rozpusťte vymačkanou želatinu.
- Smíchejte ve velké míse tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a cukerný roztok. Vyšlehejte smetanu a zapracujte ji do tvarohu. Směs vlijte do formy a nechte v lednici po dobu 12 hodin tuhnout.
- Mezitím utřete dohladka maliny s cukrem. Stěrkou nebo nožem uvolněte cheesecake od okrajů formy a poté ho vyjměte. Cheesecake polijte malinovým přelivem. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte.