Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Malinový cheesecake
Receptů na cheesecake je celá řada. Zkuste tentokrát připravit krustu z karamelových sušenek, dodají dortu další skvělou chuť. V kombinaci s malinami je to naprostá bomba!
do 1 hodiny
1 dort porce
Suroviny (1 dort porce)
- karamelové sušenky Lotus 250 g
- Máslo 100 g
- plátky želatiny o váze 2 g 7 ks
- cukr moučka 180 g
- měkký tvaroh 250 g
- ricotta 250 g
- šťáva z jednoho citrónu
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- maliny, čerstvé nebo mražené 500 g
- cukr na posypání 2 lžíce
- čerstvé maliny na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nadrťte válečkem sušenky Lotus. Máslo smíchejte se sušenkami. Směs dejte do otevírací dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.
- Želatinové plátky ponořte do studené vody a nechte je změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Stáhněte hrnec z plamene a v roztoku rozpusťte vymačkanou želatinu.
- Smíchejte ve velké míse tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a cukerný roztok. Vyšlehejte smetanu a zapracujte ji do tvarohu. Směs vlijte do formy a nechte v lednici po dobu 12 hodin tuhnout.
- Mezitím utřete dohladka maliny s cukrem. Stěrkou nebo nožem uvolněte cheesecake od okrajů formy a poté ho vyjměte. Cheesecake polijte malinovým přelivem. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte.
Malinový cheesecake, foto: archiv Lotus Biscoff