Suroviny
- mražené maliny
- ovoce (lesní)
- toustový chléb
- mascarpone
- smetana 1 lžíce
- hnědý cukr 3 lžíce
- moučkový cukr
- želatina 2 plátky
- citronová šťáva
- máta
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Mražené maliny vložte do hrnce, zasypte cukrem, přidejte citronovou šťávu a nechte rozehřát.
- Pak směs propasírujte. Misku vyložte potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponořte do malinové směsi a vložte do misky.
- Mascarpone promíchejte se smetanou, pak přilijte trochu malinové šťávy, přisypte moučkový cukr a vyšlehejte. Do směsi přidejte čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojte dohromady.
- Pak směs přendejte do misky na namočené toastové chleby a vytvořte ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjte fólií a nechte hodinu ztuhnout v lednici.
- Vyjměte z fólie, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou máty.