Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Na nákupech

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Vybírejte dárky pod stromeček z 36 nových krásných kuchařek!

Tipy na nové kuchařky pod stromeček

Tipy na nové kuchařky pod stromeček Zdroj: archiv

  • Zavřít

Tipy na nové kuchařky pod stromeček Zdroj: archiv

Dobrá kuchařská kniha neurazí nikoho, kdo kdy držel vařečku v ruce. Inspirace není nikdy dost a nakladatelé to dobře vědí! Proto je předvánoční nabídka nových kuchařek tak veliká...

A je opravdu z čeho vybírat. Připravili jsme pro vás přehled nových kuchařek, které upspokojí masožravce i vegetariána, na své si přijdou milovníci zdravé kuchyně, ale i ti, kdo rádi zkoušejí exotické recepty.

Své knihy představili známí šéfkuchaři, ale i šikovné foodblogerky. Nechybí knihy zaměřené na nápoje nebo výrobu domácích potravin.

Zkrátka, pokud chcete své blízké potěšit kuchařkou, z našich tipů si určitě vyberete:

České smoothie – Kuchařka s duší

Kateřina Kuranova

Kniha známé české foodblogerky Kateřiny Kuranovy z blogu Smoothcooking.cz ukazuje, jak si jednoduše připravit smoothie ze sezonních, snadno dostupných a lokálních surovin. Recepty jsou rozdělené podle ročních období a nechybí ani osvědčené rady a tipy. České smoothie je kuchařka pro každý den, plná energie, inspirace a pohody.

Cukrfree

Janina Černá

Vítaný příspěvek pro všechny, kdo by se rádi vzdali cukru, ale nechtějí se ošidit o jídelní zážitky ani o dezerty. Autorka dokazuje, že se foodblogerským objevem roku 2015 nestala náhodou, její recepty jsou nejen bez cukru, ale jsou i nízkofruktózové a bezlepkové – přesto lahodné.

Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce

Martin Škoda

Martinova první kuchařka vyšla, když mu bylo pouhých 17 let, a hned si získala nejen chutě čtenářů, ale taky ocenění za 3. nejlepší prvotinu světa. Druhá kniha Martinovi vychází v jeho 22 a je stejně originální a nekonvenční jako autor sám. Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce představuje dvacet nadupaných kapitol, kdy každá kapitola znázorňuje jednu konkrétní akci s jídlem v hlavní roli. AKCE, pestrost receptů, dostupnost surovin a variace příležitostí i prostředí, to jsou hlavní atributy zbrusu nové kuchařky, jejímž speciálním hostem se stal známý kuchař Marcel Ihnačák, který spolu s Martinem v jedné z kapitol uvařil své oblíbené recepty.

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

Spojení lehkých jídel a šéfkuchaře vyhlášeného tradiční gastronomií vypadá jako protimluv, ale jen zdánlivě. Zdeněk Pohlreich neúnavně prosazuje rozumné stravování – používání kvalitních surovin, jejich vyvážené kombinování, dostatek času na jídlo, kontrolu velikosti porcí. A v této knize svůj postoj shrnuje a ukazuje velmi příjemnou cestu životem ve zdraví a s chutí bez nesmyslných omezení, zákazů a diet.

Kuchařka Lehká kuchyně obsahuje přes 80 zdravých, lehkých a zajímavých jídel od snídaně přes svačinu a oběd až po večeři. Nechybí výživné nápoje ani sladké dezerty. „Tahle knížka má být o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíc vzrušuje a proč ji mám rád. Je to právě skvělá chuť a prezentace jídla!“ Zdeněk Pohlreich ukazuje, že zdravé jídlo nemusí být nudné a bez chuti, ale naopak hýří barvami a nápady.

Karolína – domácí kuchařka, Jídlo jako vášeň

Karolína Kamberská

Již v pořadí třetí kuchařka Karolíny Kamberské. Kniha je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne. Inspirací při psaní knihy byla pro Karolínu představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu.

Kniha obsahuje všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka i recepty vytvořené pouze pro tuto knihu.

Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem

Viet Anh Doan

Viet Anh Doan si získal nesmírnou popularitu jako představitel Lia ze seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským uměním. V kuchyni se umí otáčet a jeho 60 nejlepších a nejoblíbenějších receptů ze země rýže, kávy a krevet to dokládá.

Uvařte si vynikající nudlovou polévku, připravte a usmažte jarní závitky, poduste rybu na pivu nebo zvolte klasiku – smažené nudle s kuřecím masem. Už nemusíte chodit do asijského bistra. Začnete si exotickou kuchyni připravovat sami doma.

Novinky

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Polévková mánie

Kathryn Bruton

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.

Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti.

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

La Buchta – Cesta z jednoho těsta

Tým autorů: La Buchta (Petra Frýdlová, Venny Hladik, Johana Pošová)

Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, jejíž hlavní náplní je jedno jediné, jednoduché těsto. Ovšem jeho možnosti se díky různým obměnám, náplním a krémům násobí geometrickou řadou a všem nezkušeným i zkušeným milovníkům pečení dávají nekonečný prostor k realizaci.

Kniha obsahuje více než 65 receptů na dorty, bábovky, koláče nebo buchty. A jako bonus přidávají autoři několik slaných variací. Vyzkoušejte i je!

Müsli – domácí, snadné a rychlé

Maja Nettová

Tato kniha potěší všechny, kteří si chtějí připravovat domácí müsli, energetické kuličky, flapjacky a další, převážně snídaňové pochoutky z ovesných vloček. Naleznete zde ovocné varianty, recepty s ořechy a čokoládou, záleží jen na vaší momentální chuti.

Coolinářka – Testováno na rodině

Svatava Vašková

Autorka stejnojmenného blogu, připravila knižní verzi svých nejlepších rodinných receptů. V kuchařce ovšem najdete nejen 80 receptů na skvělá jídla, ale také bohatý fotografický doprovod. Kuchařka vznikala během celého roku a je rozdělena na 4 části – jaro, léto, podzim a zimu. V každé části jsou zařazeny recepty na polévky, malá jídla, recepty z masa i sladká jídla, dezerty a nápoje, které dokonale ladí s daným obdobím roku.

Vánoční kuchařka pro kluky a holky

Svatava Vašková

Tato kniha jje – jak název napovídá – plná jednoduchých sladkostí s vánoční tematikou. Během celého adventu si tak mohou malí kuchaři připravit nejen tradiční vánoční cukroví, vánočně laděné dezerty, horké nápoje, ale i oblíbené jedlé dárky.

Kávové opojení

Anette Moldvaerová

Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě. Pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především tipy, jak si doma připravit tu nejchutnější kávu a jaké vybavení budete potřebovat. Kniha také obsahuje přes 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou.

Jeruzalém

Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi

Jeruzalémští rodáci z protichůdných částí rozděleného města se setkali v 70. letech v londýně, spřátelili se a zjistili, že je spojuje i láska k jídlu. Jejich zatím poslední kniha je se svými 120 recepty poctou židovské i arabské gastronomii jejich rodiště, viděné prizmatem nových zkušeností; je plná tamních příběhů a především je skutečnou oslavou nádherných chutí této části světa i poselstvím možné pospolitosti.

Superfood hravě a zdravě

Jamie Oliver

Během roku 2015, v němž Jamie Oliver oslavil své 40. narozeniny, vydal se na osobní cestu, kdy zkoumal svůj vztah k jídlu a stav svého těla a také zjišťoval, jak svůj „motor“ dovést k co nejefektivnějšímu fungování. Tím, že sám udělal několik postupných a významných změn ve svém jídelníčku a životním stylu, dosáhl dramatického zlepšení svého vlastního zdraví a celkového pocitu pohody. Teď by se rád o to, co zjistil a co se naučil, podělil s veřejností.

Nová kniha SUPERFOOD HRAVĚ A ZDRAVĚ obsahuje recepty na 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří a také nevšední a originální nápady na zdravé snacky a drinky. Jídla jsou jednoduchá, chutná, výživná a snadno dostupná. Tahle kuchařská knížka je neobyčejně praktická, dá se podle ní zdravě vařit každý den a uživatelům dává na výběr, zda chtějí radikálně změnit svůj životní styl nebo si jen vybrat a přizpůsobit pár receptů na jedno či dvě chutná jídla během týdne.

Umění dobrého jídla

Jasmine a Melissa Hemsleyovy

Půvabné sesterské duo dokazuje – po desetiletém průzkumu „na vlastním těle“ –, že mu zdravé a vyvážené pokrmy opravdu svědčí. Jednoduché, lety odzkoušené recepty i ty, které odpovídající nejmodernějším trendům, vás o tom přesvědčí také.

Přirozeně

Xochi Balfourová

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.

Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

Sladká první republika

Kristina Šemberová a Eva Všetíčková

České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti.

Whole food – Energie pro zdravý životní styl

Elise Muselesová

200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky – pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl.

Objevte chutné a výživné recepty na rostlinné bázi, které dodají všechny živiny a dostatek energie i na ty nejnáročnější dny – 100% přírodní suroviny, smoothies, zdravé snídaně, dipy a polevy, energetické tyčinky a kuličky, domácí jogurty, neškodné sladkosti.

NALOŽ TO

Kujme pi©kle v kuchyni

Daniela Turecká

Daniela je stále dobře naložená, kreativní, mladá žena, a tak není divu, že svou vášní pro nakládání začala plnit nejen spíže rodiny a přátel, ale také stránky jedinečné kuchařské knihy Nalož to, která se jako vůbec první v Čechách věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Kniha vás nadchne 50 prověřenými recepty na ty nejlepší klasiky i nakládaná jídla netradičních chutí (každý doprovází stylová fotka pokrmu)! Do deseti kapitol pro vás Daniela naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným prstem po mapě) do její milované Velké Británie a ochutnáte to nejlepší chutney!

Večeře u Florentýny

Jana Florentýna Zatloukalová

Zkušená autorka kuchařek pro dceru, podle kterých dokáže vařit i člověk, který do kuchyně vkročí poprvé, odpovídá ve své nejnovější kuchařce na palčivou otázku mnoha domácností: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé? Pro všechny maminky, manželky, milenky, jejich partnery a děti sepsala sto receptů na celý rok. V každém ročním období nabízí přes dvacet receptů na snadné a rychlé večeře a k tomu spoustu nápadů a inspirace na další variace. Teplé večeře tak můžete podávat každý den.

Nová biokuchařka Hanky Zemanové

První vydání Biokuchařky v roce 2005 působilo jako zjevení. Hanka Zemanová v ní používala spoustu zeleniny a relativně neznámých surovin, představovala biopokrmy a převážně bezmasá jídla. Poté napsala další velmi úspěšnou knihu Bioabecedář Hanky Zemanové, ve kterém filozofii bio vysvětlila pěkně zeširoka i do hloubky.

Po deseti letech přichází na trh s novou Biokuchařkou, kterou kompletně přepracovala. Obsahuje 80 nových receptů, aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech i ekologickém zemědělství. Přináší inspiraci na zdravý život pro každý den. A protože dává přednost vegetariánským pokrmům, k tvorbě masových receptů přizvala vynikajícího šéfkuchaře Davida Šaška.

Opravdové jídlo

Real Food Projects: 30 dovedností, 46 receptů, pěkně od nuly

Kate Walsh

Opravdové jídlo je příručka, která vás seznámí s třiceti základními kuchařskými dovednostmi a umožní vám získat opět vztah k tomu, co jíte. I když jste naprostý kuchařský analfabet, velmi brzy si můžete stloukat vlastní máslo a mazat si ho na domácí nehnětený chléb, grilovat klobásky vlastní výroby a používat to nejčerstvější sezonní ovoce k výrobě vlastní šťávy. Pokyny doprovázené fotografiemi vás povedou krok za krokem od začátku až do konce.

Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem

Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 základních postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

Jednoduchý stůl: Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správného výsledku – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Domácí sušení

Michelle Keoghová

Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak – chuti se prolnou a zvýrazní. Můžete si tak snadno pochutnávat na zdravých pamlscích odpovídajících zásadám syrové (raw) nebo bezlepkové stravy a hlídat příjem sacharidů. Zároveň také ušetříte. Sušené potraviny jsou návykové – kousky sušeného melounu, domácí dýňové chipsy, čokoládovo-třešňové placky, mandle v kakau a skořici, ořechové krekry s brusinkami, kořeněné hovězí proužky nebo sušenou solenou tresku si jednoduše zamilujete.

Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví

Dunja Gulinová

Srozumitelně, čtivě a vynalézavě předává autorka zkušenosti se staronovým způsobem přípravy, totiž kvašením (fermentováním). Mezi 60 lahodnými recepty (včetně vstřícného postupu na kváskový chléb) si vybere – a svému zdraví i chutím prospěje – každý.

Udíme, nasolujeme, sušíme

Turan T. Turan

Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů – od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jednoduchých návodů na stavbu vlastních jednoduchých udíren a také tipů, jak improvizovat s pomocí venkovního grilu a běžného vybavení domácnosti. Samozřejmostí jsou návody krok za krokem, jak nasolovat v láku i nasucho a další, stejně jako odborné rady, jak se zdokonalovat v tomto prastarém řemeslném umění.

Maso

Nichola Fletcherová

Naučte se porcovat – Zdokonalte se v přípravě masa – Vyzkoušejte přes 300 receptů

Tato kniha vás naučí, jak poznat různé kusy špičkového masa a následně je přetvořit v dokonalé a chutné recepty. Připravte si více než 300 mezinárodních pokrmů z vepřového, hovězího, jehněčího či ze zvěřiny, například pomalu pečené vepřové ramínko, jehněčí kýtu na víně a thajské červené kari s kachním masem.

Vůně chleba

Mirka van Gils Slavíková

Nová kniha z edice Mom´s Kitchen od Mirky van Gils Slavíkové voní čerstvě upečeným chlebem, který provoní domov. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? Tato kniha nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a hlavně jednoduchý návod, jak se nebát péct.

Kváskové pečení

Jane Masonová

V posledních letech prožívá kváskové pečení znovuzrození a my objevujeme výraznější chuť kváskového chleba a pečiva. Kniha je zásadním průvodcem pro všechny, kdo chtějí zlepšit své pekařské umění, pokud jde o kváskový chléb všeho druhu – z litého těsta, každodenní žitný, ochucený pšeničný –, nebo sladké pečivo či bulky. Kapitoly věnované jednotlivým typům kváskového těsta zahrnují všechno od podrobných postupů až po tipy na vybavení a suroviny, rady, co dělat, když se nedaří, a informace o chlebu a zdraví. Každá kapitola obsahuje výběr receptů, ilustrované řešení problémů a rady, lahůdkový výběr tradičních favoritů i nových nápaditých receptů a další užitečné informace, díky nimž do kváskového pečení pronikne i ten nejzelenější nováček.

Superpotraviny do všech jídel

Kelly Pfeifferová

10 superpotravin pro zdraví celé rodiny: QUINOA * CIZRNA * KADEŘÁVEK * SLADKÉ BRAMBORY * BORŮVKY * VEJCE * MED * KOKOSOVÝ OLEJ * ŘECKÝ JOGURT * VLAŠSKÉ OŘECHY

Většina z nás dokáže alespoň některé ze superpotravin vyjmenovat a ví, že by je měli jíst. Málokdo už však ví, jak je používat a jednoduše zařadit do svého stravování. Kniha Kelly Pfeifferové představuje deset nejlepších superpotravin a snadnou cestou radí, jak s nimi chutně a zdravě vařit, a udělat z nich součást každodenního jídelníčku.

Přehledné řazení pomůže každému lehce a rychle se sestavením celého jídelníčku. Autorka poskládala recepty postupně od snídaně či brunche přes chutný oběd či večeři po saláty a dezerty. Každý z receptů obsahuje minimálně dvě, častěji však čtyři až pět superpotravin. Jsou vždy uvedeny na úvod předpisu.

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny

Sarah Cadji

DŽUSY * SMOOTHIES * OŘECHOVÁ MLÉKA A MÁSLA * RANNÍ PANÁKY

Pravidelné pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je pro lidské tělo blahodárné a k nezaplacení. Kniha pomůže i úplným „džusovým“ začátečníkům stát se mistry. Dozvíte se, co všechno budete k výrobě potřebovat, které ovoce a zeleninu vybrat, jaké druhy jsou nejvhodnější pro výrobu čerstvých nápojů. Zjistíte, že příprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochoutek je hračka.

Detox

Lucie Reynierová

40 receptů na celý rok, které pomohou zbavit tělo škodlivých látek a získat zpět energii.

Stres, únava, nachlazení, zažívací potíže, přemíra nezdravého jídla, to všechno nás připravuje o energii a zanáší organismus škodlivými látkami. Proto je třeba se jich zbavit. Pročistit tělo a dostat se znovu do formy!

Taková detoxikace ale může být docela příjemná. A rozhodně nejde o žádné mučení nebo hladovění. Naopak. Budete si pochutnávat na lahůdkách pro nejmlsnější jazýčky.

Připravila Klára Michalová

Uložit

Uložit

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky tipy na dárky Vánoce 2016 nové kuchařky

Návrhy pro vás

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Recepty

Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a dvěma druhy sýrů

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami


Přečtěte si také

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Připravte vyhlášenou libečkovou sůl z Esky a uchovejte tak vůni výrazné bylinky na zimu

Prostřeno!

Prostřeno: Bezlepkový čokoládový dort

Prostřeno!

Prostřeno: Bažantí polévka s nudlemi

Prostřeno!

Prostřeno: Plněná parmská šunka s bagetkou a salátkem

Prostřeno!

Prostřeno: Hovězí roštěná se šťouchanými bramborami s cibulkou a slaninou

Recepty

Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a dvěma druhy sýrů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

prima-cnn-news

Bitka Matoviče a Kaliňáka byla úžasná, glosoval Zeman. Co se podle něj změní, když vyhraje Fico? ON-LINE: Ve volebním štábu Šimečky to vypadá jako u Pavla. Řekl, čeho si váží na kampani Fotbalová Sparta válí, ve šlágru porazila Plzeň. Viktoria prohrála po 12 soutěžních výhrách

prima-zeny

Klára Doležalová inspiruje ostatní. Místo narozeninových dárků žádá o pomoc potřebným Anna Kadeřávková jako pravá blondýnka. V růžovém kompletu všechny oslnila Proslavil se jako Brumbál, měl ale zazářit i jako James Bond. Gambon zemřel ve věku 82 let

prima-zoom

Jak správně věšet toaletní papír? Válčili s nepřítelem i zažíváním. Zoufalí nacisté postavili divizi zdravotně postižených Vraždil příbuzné a terorizoval Anglii. Mrtvolu vladaře našli zakopanou pod parkovištěm

prima-fresh

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší Připravte vyhlášenou libečkovou sůl z Esky a uchovejte tak vůni výrazné bylinky na zimu

prima-cool

První trailer návratu Tomb Raidera Leonardo DiCaprio jako batmanovský záporák? Konečně víme, koho měl hrát a v jakém filmu V sobotu ve 20.15 dorazí Nesnesitelná tíha obrovského talentu

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? V případě Elona Muska nepadlo jablko daleko od stromu, děda Joshua věřil ve spiknutí a svět řízený technologiemi Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá

lajk

Zrzek to rozjede na tři minuty. Agáta Hanychová zaútočila na rodinu Simony Krainové LGBT farářka Martina Viktorie Kopecká o miminku: Pořád se mě ptali, kdy budu mít dítě Radostná zpráva! Youtuber Jirka Král oslavil narození dvojčat. S krásnou partnerkou už mají velkou rodinu

prima-living

Jak sklízet hrušky a uskladnit je na zimu. Z padaných udělejte pečená povidla Zelená rajčata nevyhazujte. Nechte je dozrát doma. Uvidíte, že krásně zčervenají Tradiční krkonošské kyselo. Na vydatnou polévku s pikantní chutí potřebujete kvásek a houby

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.