Dobrá kuchařská kniha neurazí nikoho, kdo kdy držel vařečku v ruce. Inspirace není nikdy dost a nakladatelé to dobře vědí! Proto je předvánoční nabídka nových kuchařek tak veliká...
Vybírejte dárky pod stromeček z 36 nových krásných kuchařek!
A je opravdu z čeho vybírat. Připravili jsme pro vás přehled nových kuchařek, které upspokojí masožravce i vegetariána, na své si přijdou milovníci zdravé kuchyně, ale i ti, kdo rádi zkoušejí exotické recepty.
Své knihy představili známí šéfkuchaři, ale i šikovné foodblogerky. Nechybí knihy zaměřené na nápoje nebo výrobu domácích potravin.
Zkrátka, pokud chcete své blízké potěšit kuchařkou, z našich tipů si určitě vyberete:
České smoothie – Kuchařka s duší
Kateřina Kuranova
Kniha známé české foodblogerky Kateřiny Kuranovy z blogu Smoothcooking.cz ukazuje, jak si jednoduše připravit smoothie ze sezonních, snadno dostupných a lokálních surovin. Recepty jsou rozdělené podle ročních období a nechybí ani osvědčené rady a tipy. České smoothie je kuchařka pro každý den, plná energie, inspirace a pohody.
Cukrfree
Janina Černá
Vítaný příspěvek pro všechny, kdo by se rádi vzdali cukru, ale nechtějí se ošidit o jídelní zážitky ani o dezerty. Autorka dokazuje, že se foodblogerským objevem roku 2015 nestala náhodou, její recepty jsou nejen bez cukru, ale jsou i nízkofruktózové a bezlepkové – přesto lahodné.
Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce
Martin Škoda
Martinova první kuchařka vyšla, když mu bylo pouhých 17 let, a hned si získala nejen chutě čtenářů, ale taky ocenění za 3. nejlepší prvotinu světa. Druhá kniha Martinovi vychází v jeho 22 a je stejně originální a nekonvenční jako autor sám. Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce představuje dvacet nadupaných kapitol, kdy každá kapitola znázorňuje jednu konkrétní akci s jídlem v hlavní roli. AKCE, pestrost receptů, dostupnost surovin a variace příležitostí i prostředí, to jsou hlavní atributy zbrusu nové kuchařky, jejímž speciálním hostem se stal známý kuchař Marcel Ihnačák, který spolu s Martinem v jedné z kapitol uvařil své oblíbené recepty.
Lehká kuchyně
Zdeněk Pohlreich
Spojení lehkých jídel a šéfkuchaře vyhlášeného tradiční gastronomií vypadá jako protimluv, ale jen zdánlivě. Zdeněk Pohlreich neúnavně prosazuje rozumné stravování – používání kvalitních surovin, jejich vyvážené kombinování, dostatek času na jídlo, kontrolu velikosti porcí. A v této knize svůj postoj shrnuje a ukazuje velmi příjemnou cestu životem ve zdraví a s chutí bez nesmyslných omezení, zákazů a diet.
Kuchařka Lehká kuchyně obsahuje přes 80 zdravých, lehkých a zajímavých jídel od snídaně přes svačinu a oběd až po večeři. Nechybí výživné nápoje ani sladké dezerty. „Tahle knížka má být o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíc vzrušuje a proč ji mám rád. Je to právě skvělá chuť a prezentace jídla!“ Zdeněk Pohlreich ukazuje, že zdravé jídlo nemusí být nudné a bez chuti, ale naopak hýří barvami a nápady.
Karolína – domácí kuchařka, Jídlo jako vášeň
Karolína Kamberská
Již v pořadí třetí kuchařka Karolíny Kamberské. Kniha je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne. Inspirací při psaní knihy byla pro Karolínu představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu.
Kniha obsahuje všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka i recepty vytvořené pouze pro tuto knihu.
Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem
Viet Anh Doan
Viet Anh Doan si získal nesmírnou popularitu jako představitel Lia ze seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským uměním. V kuchyni se umí otáčet a jeho 60 nejlepších a nejoblíbenějších receptů ze země rýže, kávy a krevet to dokládá.
Uvařte si vynikající nudlovou polévku, připravte a usmažte jarní závitky, poduste rybu na pivu nebo zvolte klasiku – smažené nudle s kuřecím masem. Už nemusíte chodit do asijského bistra. Začnete si exotickou kuchyni připravovat sami doma.
Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu
Ross Dobson
Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.
Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.
Moje pouliční kuchyně
Jennifer Joyce
S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.
Polévková mánie
Kathryn Bruton
Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.
Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti.
Dnes napeču!
Pavlína Berzsiová
Více než 200 receptů na moučníky z trouby
Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.
La Buchta – Cesta z jednoho těsta
Tým autorů: La Buchta (Petra Frýdlová, Venny Hladik, Johana Pošová)
Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, jejíž hlavní náplní je jedno jediné, jednoduché těsto. Ovšem jeho možnosti se díky různým obměnám, náplním a krémům násobí geometrickou řadou a všem nezkušeným i zkušeným milovníkům pečení dávají nekonečný prostor k realizaci.
Kniha obsahuje více než 65 receptů na dorty, bábovky, koláče nebo buchty. A jako bonus přidávají autoři několik slaných variací. Vyzkoušejte i je!
Müsli – domácí, snadné a rychlé
Maja Nettová
Tato kniha potěší všechny, kteří si chtějí připravovat domácí müsli, energetické kuličky, flapjacky a další, převážně snídaňové pochoutky z ovesných vloček. Naleznete zde ovocné varianty, recepty s ořechy a čokoládou, záleží jen na vaší momentální chuti.
Coolinářka – Testováno na rodině
Svatava Vašková
Autorka stejnojmenného blogu, připravila knižní verzi svých nejlepších rodinných receptů. V kuchařce ovšem najdete nejen 80 receptů na skvělá jídla, ale také bohatý fotografický doprovod. Kuchařka vznikala během celého roku a je rozdělena na 4 části – jaro, léto, podzim a zimu. V každé části jsou zařazeny recepty na polévky, malá jídla, recepty z masa i sladká jídla, dezerty a nápoje, které dokonale ladí s daným obdobím roku.
Vánoční kuchařka pro kluky a holky
Svatava Vašková
Tato kniha jje – jak název napovídá – plná jednoduchých sladkostí s vánoční tematikou. Během celého adventu si tak mohou malí kuchaři připravit nejen tradiční vánoční cukroví, vánočně laděné dezerty, horké nápoje, ale i oblíbené jedlé dárky.
Kávové opojení
Anette Moldvaerová
Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě. Pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především tipy, jak si doma připravit tu nejchutnější kávu a jaké vybavení budete potřebovat. Kniha také obsahuje přes 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou.
Jeruzalém
Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Jeruzalémští rodáci z protichůdných částí rozděleného města se setkali v 70. letech v londýně, spřátelili se a zjistili, že je spojuje i láska k jídlu. Jejich zatím poslední kniha je se svými 120 recepty poctou židovské i arabské gastronomii jejich rodiště, viděné prizmatem nových zkušeností; je plná tamních příběhů a především je skutečnou oslavou nádherných chutí této části světa i poselstvím možné pospolitosti.
Superfood hravě a zdravě
Jamie Oliver
Během roku 2015, v němž Jamie Oliver oslavil své 40. narozeniny, vydal se na osobní cestu, kdy zkoumal svůj vztah k jídlu a stav svého těla a také zjišťoval, jak svůj „motor“ dovést k co nejefektivnějšímu fungování. Tím, že sám udělal několik postupných a významných změn ve svém jídelníčku a životním stylu, dosáhl dramatického zlepšení svého vlastního zdraví a celkového pocitu pohody. Teď by se rád o to, co zjistil a co se naučil, podělil s veřejností.
Nová kniha SUPERFOOD HRAVĚ A ZDRAVĚ obsahuje recepty na 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří a také nevšední a originální nápady na zdravé snacky a drinky. Jídla jsou jednoduchá, chutná, výživná a snadno dostupná. Tahle kuchařská knížka je neobyčejně praktická, dá se podle ní zdravě vařit každý den a uživatelům dává na výběr, zda chtějí radikálně změnit svůj životní styl nebo si jen vybrat a přizpůsobit pár receptů na jedno či dvě chutná jídla během týdne.
Umění dobrého jídla
Jasmine a Melissa Hemsleyovy
Půvabné sesterské duo dokazuje – po desetiletém průzkumu „na vlastním těle“ –, že mu zdravé a vyvážené pokrmy opravdu svědčí. Jednoduché, lety odzkoušené recepty i ty, které odpovídající nejmodernějším trendům, vás o tom přesvědčí také.
Přirozeně
Xochi Balfourová
Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.
Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.
Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.
Sladká první republika
Kristina Šemberová a Eva Všetíčková
České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti.
Whole food – Energie pro zdravý životní styl
Elise Muselesová
200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky – pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl.
Objevte chutné a výživné recepty na rostlinné bázi, které dodají všechny živiny a dostatek energie i na ty nejnáročnější dny – 100% přírodní suroviny, smoothies, zdravé snídaně, dipy a polevy, energetické tyčinky a kuličky, domácí jogurty, neškodné sladkosti.
NALOŽ TO
Kujme pi©kle v kuchyni
Daniela Turecká
Daniela je stále dobře naložená, kreativní, mladá žena, a tak není divu, že svou vášní pro nakládání začala plnit nejen spíže rodiny a přátel, ale také stránky jedinečné kuchařské knihy Nalož to, která se jako vůbec první v Čechách věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.
Kniha vás nadchne 50 prověřenými recepty na ty nejlepší klasiky i nakládaná jídla netradičních chutí (každý doprovází stylová fotka pokrmu)! Do deseti kapitol pro vás Daniela naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným prstem po mapě) do její milované Velké Británie a ochutnáte to nejlepší chutney!
Večeře u Florentýny
Jana Florentýna Zatloukalová
Zkušená autorka kuchařek pro dceru, podle kterých dokáže vařit i člověk, který do kuchyně vkročí poprvé, odpovídá ve své nejnovější kuchařce na palčivou otázku mnoha domácností: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé? Pro všechny maminky, manželky, milenky, jejich partnery a děti sepsala sto receptů na celý rok. V každém ročním období nabízí přes dvacet receptů na snadné a rychlé večeře a k tomu spoustu nápadů a inspirace na další variace. Teplé večeře tak můžete podávat každý den.
Nová biokuchařka Hanky Zemanové
První vydání Biokuchařky v roce 2005 působilo jako zjevení. Hanka Zemanová v ní používala spoustu zeleniny a relativně neznámých surovin, představovala biopokrmy a převážně bezmasá jídla. Poté napsala další velmi úspěšnou knihu Bioabecedář Hanky Zemanové, ve kterém filozofii bio vysvětlila pěkně zeširoka i do hloubky.
Po deseti letech přichází na trh s novou Biokuchařkou, kterou kompletně přepracovala. Obsahuje 80 nových receptů, aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech i ekologickém zemědělství. Přináší inspiraci na zdravý život pro každý den. A protože dává přednost vegetariánským pokrmům, k tvorbě masových receptů přizvala vynikajícího šéfkuchaře Davida Šaška.
Opravdové jídlo
Real Food Projects: 30 dovedností, 46 receptů, pěkně od nuly
Kate Walsh
Opravdové jídlo je příručka, která vás seznámí s třiceti základními kuchařskými dovednostmi a umožní vám získat opět vztah k tomu, co jíte. I když jste naprostý kuchařský analfabet, velmi brzy si můžete stloukat vlastní máslo a mazat si ho na domácí nehnětený chléb, grilovat klobásky vlastní výroby a používat to nejčerstvější sezonní ovoce k výrobě vlastní šťávy. Pokyny doprovázené fotografiemi vás povedou krok za krokem od začátku až do konce.
Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem
Anneka Manning
Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 základních postupů, které jsou základem pro každé pečení.
Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!
Jednoduchý stůl: Svěží a báječné recepty pro každý den
Michele Cranston
Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.
Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správného výsledku – tedy jídlo potěšující všechny smysly.
Domácí sušení
Michelle Keoghová
Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak – chuti se prolnou a zvýrazní. Můžete si tak snadno pochutnávat na zdravých pamlscích odpovídajících zásadám syrové (raw) nebo bezlepkové stravy a hlídat příjem sacharidů. Zároveň také ušetříte. Sušené potraviny jsou návykové – kousky sušeného melounu, domácí dýňové chipsy, čokoládovo-třešňové placky, mandle v kakau a skořici, ořechové krekry s brusinkami, kořeněné hovězí proužky nebo sušenou solenou tresku si jednoduše zamilujete.
Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví
Dunja Gulinová
Srozumitelně, čtivě a vynalézavě předává autorka zkušenosti se staronovým způsobem přípravy, totiž kvašením (fermentováním). Mezi 60 lahodnými recepty (včetně vstřícného postupu na kváskový chléb) si vybere – a svému zdraví i chutím prospěje – každý.
Udíme, nasolujeme, sušíme
Turan T. Turan
Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů – od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jednoduchých návodů na stavbu vlastních jednoduchých udíren a také tipů, jak improvizovat s pomocí venkovního grilu a běžného vybavení domácnosti. Samozřejmostí jsou návody krok za krokem, jak nasolovat v láku i nasucho a další, stejně jako odborné rady, jak se zdokonalovat v tomto prastarém řemeslném umění.
Maso
Nichola Fletcherová
Naučte se porcovat – Zdokonalte se v přípravě masa – Vyzkoušejte přes 300 receptů
Tato kniha vás naučí, jak poznat různé kusy špičkového masa a následně je přetvořit v dokonalé a chutné recepty. Připravte si více než 300 mezinárodních pokrmů z vepřového, hovězího, jehněčího či ze zvěřiny, například pomalu pečené vepřové ramínko, jehněčí kýtu na víně a thajské červené kari s kachním masem.
Vůně chleba
Mirka van Gils Slavíková
Nová kniha z edice Mom´s Kitchen od Mirky van Gils Slavíkové voní čerstvě upečeným chlebem, který provoní domov. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? Tato kniha nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a hlavně jednoduchý návod, jak se nebát péct.
Kváskové pečení
Jane Masonová
V posledních letech prožívá kváskové pečení znovuzrození a my objevujeme výraznější chuť kváskového chleba a pečiva. Kniha je zásadním průvodcem pro všechny, kdo chtějí zlepšit své pekařské umění, pokud jde o kváskový chléb všeho druhu – z litého těsta, každodenní žitný, ochucený pšeničný –, nebo sladké pečivo či bulky. Kapitoly věnované jednotlivým typům kváskového těsta zahrnují všechno od podrobných postupů až po tipy na vybavení a suroviny, rady, co dělat, když se nedaří, a informace o chlebu a zdraví. Každá kapitola obsahuje výběr receptů, ilustrované řešení problémů a rady, lahůdkový výběr tradičních favoritů i nových nápaditých receptů a další užitečné informace, díky nimž do kváskového pečení pronikne i ten nejzelenější nováček.
Superpotraviny do všech jídel
Kelly Pfeifferová
10 superpotravin pro zdraví celé rodiny: QUINOA * CIZRNA * KADEŘÁVEK * SLADKÉ BRAMBORY * BORŮVKY * VEJCE * MED * KOKOSOVÝ OLEJ * ŘECKÝ JOGURT * VLAŠSKÉ OŘECHY
Většina z nás dokáže alespoň některé ze superpotravin vyjmenovat a ví, že by je měli jíst. Málokdo už však ví, jak je používat a jednoduše zařadit do svého stravování. Kniha Kelly Pfeifferové představuje deset nejlepších superpotravin a snadnou cestou radí, jak s nimi chutně a zdravě vařit, a udělat z nich součást každodenního jídelníčku.
Přehledné řazení pomůže každému lehce a rychle se sestavením celého jídelníčku. Autorka poskládala recepty postupně od snídaně či brunche přes chutný oběd či večeři po saláty a dezerty. Každý z receptů obsahuje minimálně dvě, častěji však čtyři až pět superpotravin. Jsou vždy uvedeny na úvod předpisu.
Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny
Sarah Cadji
DŽUSY * SMOOTHIES * OŘECHOVÁ MLÉKA A MÁSLA * RANNÍ PANÁKY
Pravidelné pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je pro lidské tělo blahodárné a k nezaplacení. Kniha pomůže i úplným „džusovým“ začátečníkům stát se mistry. Dozvíte se, co všechno budete k výrobě potřebovat, které ovoce a zeleninu vybrat, jaké druhy jsou nejvhodnější pro výrobu čerstvých nápojů. Zjistíte, že příprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochoutek je hračka.
Detox
Lucie Reynierová
40 receptů na celý rok, které pomohou zbavit tělo škodlivých látek a získat zpět energii.
Stres, únava, nachlazení, zažívací potíže, přemíra nezdravého jídla, to všechno nás připravuje o energii a zanáší organismus škodlivými látkami. Proto je třeba se jich zbavit. Pročistit tělo a dostat se znovu do formy!
Taková detoxikace ale může být docela příjemná. A rozhodně nejde o žádné mučení nebo hladovění. Naopak. Budete si pochutnávat na lahůdkách pro nejmlsnější jazýčky.
Připravila Klára Michalová
Uložit
Uložit