Gastronomické akce plné jídla se pomalu rozjíždějí – zima sice ještě pořád trochu zlobí, ale to nadšence neodradí. Máme tu hned čtyři akce, které stojí za návštěvu! ;)
Tipy na gastroakce: dim sum, street food nebo africký trh
Street Food Smíchov a 400 tanečníků
Vzhledem k rekonstrukci smíchovské náplavky se letošní festival zaměřený na street food speciality přesouvá do unikátního prostoru v areálu pivovaru Staropramen a konat se bude už 24. března! Street food je esencí tradice a jednoduchosti v gastronomii. Jde o jednu z gastronomických disciplín, která si zaslouží stejnou pozornost veřejnosti jako známé a oblíbené restaurace nebo bistra.
Letošní festival opět oživí jeden z největších mezinárodních folklorních tanečních souborů. Navíc také přinese řadu street food specialit! Těšit se můžete na street food pod taktovkou kuchařů z Malajsie, Thajska, Indie, Indonésie, Libanonu, Gruzie, Mexika, Peru, Argentiny, USA, Egypta, Maroka, Portugalska, Francie a dalších.
Areál pivovaru Staropramen; Nádražní 84, Praha 5 – Smíchov
Kimbap & sushi unlimited
Znáte korejskou restauraci Pocha? Tak tady začali pořádat speciální akce "unlimited" – nedávno to byla korejská specialita tteok-boki, kterou jste si za fixní cenu mohli užívat do sytosti. Tuto sobotu 24. března se můžete těšit na další event – dvě hodiny tu můžete neomezeně konzumovat čtyři druhy korejských rolek kimbap a tři druhy sushi, za krásných 500 korun! Vyrazíte?
Oldřichova 14, Praha
Dim sum day v Momoichi
V Asii ještě chvíli zůstaneme, v japonské coffetearii a bistru Momoichi totiž pořádají druhou akci s asijskými knedlíčky. V sobotu 24. března budete mít na výběr hned ze čtyř druhů, těšit se můžete třeba na yaki gyoza nebo gua bao. A jako sladkou tečku určitě zkuste sweet churro wonton se slaným karamelem!
Římská 35, Praha
Pražský africký trh
Team Virungy pod záštitou VNITROBLOCKu vás zve na první oficiální pražský africký trh, nabitý solidní náloží toho nejlepšího ugandského jídla. Jejich produkty nemají v našich končinách obdoby. Virunga.cz je parta odvážlivců, kteří si dali závazek dostat na naše stoly jídlo evokující syrovou dekadenci. Z Ugandy. Můžete se těšit nejen na čerstvé exotické plody z ugandských zahrádek, ale také na sortiment sušených pochutin, unikátních pro své rukodělné zpracování a autentickou chuť. Jackfruit, avokádo, medově sladká manga, mučenky, nebude chybět ani papája, ready to eat ananasy, cukrová třtina, africké hlízy jako maniok či taro kořen, oříšky, koření ze Zanzibaru, kakaové boby a mnoho dalších specialit. Už tuto neděli 25. března!
VNITROBLOCK; Tusarova 31, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima