Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce Zdroj: Thinkstock

S jarem přichází teplejší počasí, jarní procházky, ale také řada akcí, jejichž hlavním tématem je jídlo. Tady je výběr několika z nich! :)

Seznam.cz banner

Restaurant Jakub: Napříč Evropou v polévkovém menu

Šéfkuchař Restaurantu Jakub Jiří Houška se svým týmem připravil pro hosty speciální polévkové menu. Podávat se bude v jeho restauraci v Českém Krumlově od 1. do 17. dubna.

Budete mít možnost ochutnat oblíbené polévky ze šesti zemí. A jaké to jsou? Jihočeská bramboračka s lesními houbami, slovenská zelná polévka „kapustnica“ s klobásou a zakysanou smetanou, maďarská rybí polévka halászlé s konfitovaným pórkem, francouzská zapékaná cibulačka s koňakem a krutony se sýrem Gruyére, minestrone s bazalkovým pestem a sýrem Grana Padano a ruský boršč se zakysanou smetanou.

Restaurant Jakub, Hotel Krčínův dům

Kájovská 54, Český Krumlov

MAKRO Mistrovství v otevírání ústřic

První dubnový víkend můžete navštívit již 15. ročník Mistrovství v otevírání ústřic. Proběhne v sobotu 2. dubna od 13 hodin na Staroměstském náměstí v Praze v rámci Velikonočních trhů.

Šéfkuchaři ze všech koutů České republiky se pokusí o překonání českého rekordu v otevření 30 ústřic na čas. Návštěvníci akce mohou tuto známou specialitu samozřejmě ochutnat.

Výsledky loňského ročníku: 3. místo – Jindřiška Kačenková (6 min 15 s), 2. místo – Tomáš Hladík (5 min 44 s), 1. místo – Václav Frič (5 min 42 s)

Titanic na zámku

V sobotu 16. dubna, k výročí potopení Titanicu, budete mít neopakovatelnou příležitost ochutnat exkluzivní menu, které se podávalo k večeři v první třídě tohoto slavného plavidla. Sedm lahodných chodů spolu s vybranými víny – k ochutnání bude například vyhlášené consommé Olga, dále pošírovaný losos s Mousseline omáčkou, filet mignons Lili a další lahůdky. Jídlo vám navíc zpříjemní i živá hudba.

Hotel Chateau Kotěra

Komenského 40

281 41 Ratboř u Kolína

Le Rendez Vous – Bonjour Brno

Druhý dubnový víkend (9. až 10. dubna) si Brno vyhradilo pro francouzskou tematiku. Tradiční trh s dobrotami a designem s nádechem Francie najdete v prostoru, který se jmenuje Malá Amerika. Poznat můžete nejen Francii, ale i frankofonní země: Kanadu, Švýcarsko nebo Belgii.

Těšit se můžete na workshopy, dílny pro děti nebo koncerty. A vstup je zdarma!

Hybešova 1

Brno

Náplavka Street Food

Letos se bude Street Food na Náplavce konat dvakrát. První proběhne právě v dubnu (16. dubna) na smíchovské náplavce. Těsit se můžete na klasické stánky se street foodem, ale své místo budou mít i známé food trucky.

K ochutnání budou jídla kuchařů z Malajsie, Thajska, Indie, Indonésie, Libanonu, Gruzie, Mexika, Peru, Argentiny, USA, Egypta, Maroka, Portugalska, Francie a dalších.

Na své si přijdou například milovníci vietnamského pokrmu bún cha, korejského kimchi, gruzínského chacapuri a dalších skvělých jídel. Vstupné je 30 korun.

Hořejší nábřeží 1126/5

Praha 5

Prague Candy Festival

Pokud je sladké něco, co ve vašem jídelníčku nesmí chybět, tato akce je přesně pro vás. Milovníci sladkostí si mohou pochutnat na čokoládě, dortech, nebudou chybět ani cupcakes, makronky, bonbóny, pralinky, muffiny, raw dezerty, cakepops, sušenky, horká čokoláda, ovocné džusy, zmrzlina a další – je toho opravdu hodně. V rámci doprovodného programu uvidíte výrobu dortů, pralinek, zdobení cupcakes nebo marcipánu.

První ročník tohoto festivalu můžete navštívit 17. dubna – základní vstupné stojí 100 korun.

Hotel Pyramida

Bělohorská 24, Praha 6

BylinkoFest

Chtěli jste někdy navštívit festival, který by se soustředil na zdravé bylinky? V tomto roce máte možnost: v sobotu 23. dubna se v Národním zemědělském muzeu v Praze koná první BylinkoFest, který návštěvníkům nabídne zajímavé přednášky odborníků nebo tvůrčí workshopy. Hlavním tahákem je ale samozřejmě možnost ochutnat zdravé dobroty nebo koupě sazenic rostlin.

Vstupné na akci je 50 korun, uzavřené přednášky se platí zvlášť a stojí 180 korun.

Kostelní 44

Praha 7 - Holešovice

Asian Food & Culture Fest

Naším posledním tipem je asijský festival, který můžete navštívit na konci dubna (30. dubna). Festival bude rozdělen do šesti čtvrtí dle zemí: Main Street, Chinatown, Vietnam, Thajsko, Korea a Japonsko. Každá čtvrť bude odlišná a originální, čemuž pomohou i specifické dekorace prostoru. V "Bank of Asia" si budete moci koupit AsianFest žetony, které budou fungovat jako festivalová měna. Cena jednoho žetonu je 50 korun.

Vstupné má tři kategorie: Economy (200 korun), Business (390 korun) a First Class (1200 korun).

Výstaviště Praha Holešovice

Areál Výstaviště 67

Praha 7

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky ústřice čokoláda dort sýr festivaly Česko Praha tipy náplavka kapustnica zakysaná smetana jídlo street food food akce

Návrhy pro vás

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity Polévky

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu Recepty

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem


Přečtěte si také

Maso
Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Novinky
Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Maso
Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre Sladké

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Maso
Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Sladké
Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto Sladké

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Skandál v Kremlu: Milenka ministra měla letět na manikúru armádním letounem. Chlubila se videem EXKLUZIVNĚ: Afričan odsouzený za znásilnění u Lukavce je na svobodě. Prý už není nebezpečný Nové záběry ukazují, jak muže nasál v Bergamu motor letadla. Personál si v hrůze zakrýval oči

prima-zeny

Bernášková o vztahu s dcerou: Držím si hranici rodiče, nechci, ať je po mně přecitlivělá Dojemné gesto Jitky Čvančarové ve Varech. Tetováním vzdala hold zesnulé Kolouchové Monika Bagárová promluvila o dceři: Má už svou hlavu. S mým partnerem mají krásný vztah

prima-zoom

Brzy může vyhynout 500 druhů ptáků Letadlo Air India spadlo 40 sekund po startu, hlasový záznam naznačuje bizarní příčinu První soukromá vesmírná stanice začne fungovat v roce 2026. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř

prima-fresh

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

prima-cool

Jak se povedlo filmové Kingdom Come? Nová Teorie velkého třesku bude divoká sci-fi od scenáristy Avengers. Vrátí se i hlavní hrdinové Jak Johnny Depp reagoval na vyhazov z Harryho Pottera? Jeho sprosté odpovědi se zasmějete

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil Řepík je královská bylina s ohromnou léčivou silou. Zkuste čaj, kapky a mast Co se dá udělat z borůvek? Kynuté knedlíky, muffiny, džem i salsa

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.