Myslíte si, že na grilu se dá připravit jen maso a zelenina? To zdaleka není pravda. Díky skvělé novince Culinary Modular System si na grilu můžete připravit třeba i svojí oblíbenou čínu.
Tipy na grilování, kterými ohromíte každou návštěvu
Není na tom nic složitého, stačí vyndat z grilu prostřední oválnou část litinového roštu a vyměnit ji za wok pánev. Kromě nejrůznějších asijských specialit si na tomto roštu můžete připravit i pizzu, paellu nebo grilované kuře. Vyzkoušejte ty nejchutnější recepty, které hravě zvládne každý.
Valencijská paella s kuřecím masem
Valencijská paella s kuřecím masem, Foto: archiv Campingaz
Paella je tradiční jídlo pocházející ze španělského města Valencie. Podobá se rizotu nebo pilafu a dá se připravit i na vašem zahradním grilu Campingaz. Pánev je vyrobena z kartonované oceli s nepřilnavým povrchem. Pánev se tak dá využít k více účelům. Kromě přípravy oblíbené valencijské speciality se může na paella pánvi vařit například italské rizoto, rýžový nákyp a celá řada dalších jídel. Vyzkoušejte Valencijskou paellu podle Martina Škody.
Suroviny:
• 600 g kuřecího masa (stehna nebo křídla)
• špetka cukru
• 1 hrst zelených fazolek
• 3 lžíce rajčatového pyré
• 2 papriky (zelená, červená)
• asi 1000 ml drůbežího vývaru nebo vody
• 350 g kulatozrnné rýže
• 1 menší lžička sušeného šafránu (nebo španělského koření na paellu)
• 1 hrst hrášku
• 3 – 4 lžíce oleje
• mořská sůl a čerstvě mletý bílý pepř
• 1 velká snítka listové petržele
• 1 citron
Postup přípravy najdete ZDE.
Grilované kuře na stojáka
Grilované kuře na stojáka, Foto: archiv Campingaz
Každou návštěvu, a to včetně dětských hostů doslova ohromíte celým grilovaným kuřetem, zelným salátem s křenem, mrkví a bylinkovou majonézou.
Suroviny na grilované kuře:
• 1 celé kuře (asi 1,5kg)
• 1 plnější lžíce soli
• 1 malá lžička bílého pepře
• 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
• 1 plná lžička kurkumy
• 1 plná lžička sušeného mletého česneku
• 1 plná lžička mletého hořčičného semínka
• 1/2 lžičky cukru
• 3 lžíce slunečnicového oleje
• malé brambory (styl grenaille)
• 100 g slaniny
• zelenina (papriky, cibule, cuketa…)
Celý recept najdete ZDE.
Hruškový koláč s třešněmi a mandlemi
Hruškový koláč s třešněmi a mandlemi, Foto: archiv Campingaz
S roštem Culinary Modular System si kromě slaných dobrot můžete připravit také delikátní dezerty. Velmi oblíbený je šťavnatý hruškový koláč s třešněmi a křupavými mandlemi.
Suroviny na koláč:
• 1 balení rozváleného listového těsta o 275 g
• 2 až 3 hrušky
• špetka mletého kardamomu
• 1 lžíce cukru
• 30 g loupaných plátků mandlí
• 2 lžíce přepuštěného másla
• 1 hrst sušených višní nebo třešní
• 1 limetka
• polohrubá mouka na vyválení těsta
• 1 vejce
• crème fraîche nebo zakysaná smetana k podávání
Celý recept najdete ZDE.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ