Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Blog šéfredaktorky
Blog šéfredaktorky

Hit týdne

Další hity

Pistáciové hvězdičky

Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

S Klárou v kuchyni #8: Na nákupech

S Klárou v kuchyni #8

S Klárou v kuchyni #8 Zdroj: Klára Michalová

  • Zavřít
S Klárou v kuchyni #8

S Klárou v kuchyni #8 Zdroj: Klára Michalová

Dnes se s vámi chci podělit o pár nákupních tipů. Narazila jsem na několik zajímavých dobrot, které stojí za vyzkoušení. Bez legrace, bez některých si už svůj život neumím představit :) Chcete vědět víc?

Seznam.cz banner

Začnu trochu z jiného soudku, i když i tady mám pro vás tip na nákup. Byla jsem pozvaná na prezentaci sýrů Président. To jsem si tedy nemohla nechat ujít, protože sýry miluji a některé od této značky patří mezi mé oblíbence. Průvodcem nám byl šéfkuchař Xavier Thuret, který je ve Francii respektovaným odborníkem na sýrovou kulturu, sekundovala mu okouzlující Chantal Poullain.

Ochutnávali jsme především sýry typu Camembert, Xavier je servíroval s hroznovým vínem, kousky kiwi, fíky nebo sušenými meruňkami. Já nedám dopustit na aromatický Camembert de Campagne a jemný, ale zralý La Brique. Absolutní novinkou je ale dvouplísňový sýr Président Le bleu, který vyhrál i Volbu spotřebitelů 2014. A to je moje nová láska :)

Na závěr prezentace Xavier připravil fantastický dezert – klasický jablkový tarte tatin – tedy obrácený koláč s karamelovou krustou. Specialitkou ovšem bylo, že mezi těstem a jablky byla další vrstva – měkké části sýra Président – klasický Camembert. (viz. úvodní foto). Božské!

Když už jsme u sýrů, mám tu ještě mozzarellu... Značka Galbani je jedničkou v Itálii a to se počítá... Italové by přece nejedli nic, co není dobré :) Já mám jejich mozzarellu ráda, a proto jsem ráda, že se rozhodli na český trh dodávat i mozzarellu z buvolího mléka. Je sice dražší, ale čas od času, když máte dobrá zralá rajčata a čerstvou bazalku, stojí za to, dopřát si ten požitek a udělat si originální salát Caprese. Buvolí mozzarella má totiž výraznější chuť než ta z kravského mléka. A mimochodem, Galbani právě pořádá velkou letní soutěž, takže si můžete pochutnat a ještě vyhrát třeba úžasnou sadu měděného nádobí nebo stylový italský kávovar.

Léto je za humny a čeká nás hodně cestování, výletů, večírků a dobrodružství. To je přesně ta chvíle, kdy se hodí mít po ruce něco malého k snědku, čím doplníte energii, zaženete mlsnou nebo rovnou hlad. Nejsem zrovna moc na sladké, takže všechny ty sladké tyčinky nejsou pro mě řešením. Takže jsem zajásala, když jsem objevila Jihočeské Jerky. Jsou to pásky ze sušeného masa, které jsou ale, na rozdíl od jiných značek, vakuované a díky tomu mohou obsahovat o trochu víc vody. Proto nejsou tak tuhé, dají se příjemně ukousnout, žádné vyškubnuté zuby nehrozí :) Absolutním unikátem, který nikde jinde nenajdete, jsou jerky ze sušeného masa z třeboňského kapra, buď natural, nebo kořeněné. A ty jsou opravdu výtečné! Kromě toho je v nabídce samozřejmě i varianta z hovězího a vepřového masa, ale já rozhodně hlasuju pro kapra.

Malinko teď odbočím od jídla, i když to není úplně pravda. Byla jsem nakupovat v Ikea a našla jsem tam polici s nabídkou knížek. Už dřív tam nějaké měli, ale v originále, teď se ovšem nabídka rozšířila o česká vydání některých titulů. A mezi nimi zářila krásná kuchařka. A krásné kuchařky já sbírám :) Takže jsem si ji přivezla domů a strávila s ní pěkných pár chvilek... Je totiž opravdu krásná. Kromě zajímavých a úžasně nafocených receptů je v ní i spusta informací, jak vybírat a skladovat potraviny, tipy na nákup spotřebičů a hlavně tipů, jak se v kuchyni chovat více ekologicky.

Nová kuchařka Naše jídlo – přirozeně! Foto: Klára Michalová

A zpátky k jídlu... Mým oblíbeným kořením je uzená paprika. Používám ji všude tam, kam se dává sladká paprika, snad kromě kuřete na paprice. Výrazná zauzená chuť prospěje třeba guláši, hodí se pod maso i na kuře, ideální je do luštěninových polévek. Perfektní je z ní třeba falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné, paprika jí dodá chuť, jako by v ní byl pěkný kousek uzené slaniny :) Takže dokonalé koření i pro vegetariány. Uzenou papriku už bez problému seženete na trzích nebo v prodejnách s kořením, kvalita je ovšem značně kolísavá. Proto jsem zajásala, když jsem v prodejně Sklizeno narazila na originál španělskou uzenou papriku ve stylové kovové krabičce. Mají sladkou i pálivou a síla uzené chuti je zcela bezkonkurenční!

A na závěr moje přiznání k závislosti... Před časem mi kamarádka dala ochutnat pomazánku z karamelových sušenek Lotus, kterou si vozila ze zahraničí. Byla to láska na první ochutnání. Konzistence je stejná jako u arašídového másla, ale ta chuť !!! Než spolknete sousto, co máte v ústech, už se vám po té hřejivé chuti začne stýskat a dobýváte se lžičkou ve skleničce pro další... Ano, přiznávám, na chleba jsem si to ještě nenamazala, jím to prostě lžící :) A dobrá zpráva je, že už tuhle laskominu koupíte i v českých supermarketech. Já na ni chodím do Žabky, ale prý ji mají i v Tesku. Až ji ochutnáte, budete mě milovat i trošku nenávidět, protože závislost je v tomto případě nevyhnutelná :)))

Pomazánka z Lotusek – karamelových sušenek. Foto: Klára Michalová

Máte také nějaké zajímavé nákupní tipy? Podělte se o ně v komentářích :)

Klára Michalová – šéfredaktorka Prima Fresh

Sdílejte článek
Štítky koření kiwi maso sýr meruňka paprika fík mozzarella sušenka camembert

Návrhy pro vás

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem Maso

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak Maso

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie Sladké

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie

Domácí vepřový prejt se zelným salátem – tradiční zabijačková pochoutka z českého venkova, kterou můžete připravit i doma v kuchyni Maso

Domácí vepřový prejt se zelným salátem – tradiční zabijačková pochoutka z českého venkova, kterou můžete připravit i doma v kuchyni

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Cheesecake San Sebastian – španělský „spálený“ cheesecake s dokonale krémovým středem Sladké

Cheesecake San Sebastian – španělský „spálený“ cheesecake s dokonale krémovým středem


Přečtěte si také

Sladké
Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Maso
Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Nápoje
Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Maso
Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Sladké
Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie

Prostřeno!
Prostřeno: Kachní paštika z konfitu s opečeným toastem a ostružinovým rozvarem

Prostřeno: Kachní paštika z konfitu s opečeným toastem a ostružinovým rozvarem

Prostřeno!
Prostřeno: Kulajda s vejcem vzor 75

Prostřeno: Kulajda s vejcem vzor 75

Prostřeno!
Prostřeno: Bramborový knedlík plněný kachním konfitem, fialové zelí a pečená cibulka

Prostřeno: Bramborový knedlík plněný kachním konfitem, fialové zelí a pečená cibulka

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie Sladké

Půvabné španělské polvorones – lahodné mandlové vánoční sušenky z Andalusie

Cheesecake San Sebastian – španělský „spálený“ cheesecake s dokonale krémovým středem Sladké

Cheesecake San Sebastian – španělský „spálený“ cheesecake s dokonale krémovým středem

Maso
Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak Maso

Otevřené taco placky s mletým hovězím masem – mexická klasika trochu jinak

Domácí vepřový prejt se zelným salátem – tradiční zabijačková pochoutka z českého venkova, kterou můžete připravit i doma v kuchyni Maso

Domácí vepřový prejt se zelným salátem – tradiční zabijačková pochoutka z českého venkova, kterou můžete připravit i doma v kuchyni

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Nápoje
Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Sledujte Partii se Schillerovou a Skopečkem: Kdy skončí tahanice o státní rozpočet? Šokující zjištění: Většina Čechů nezná své smlouvy. Kvůli energiím tak přichází o peníze i kontrolu Ruský expert o plánu Trumpa: Sebevražda pro Zelenského. Některé body nemůže přijmout ani Putin

prima-zeny

Nejkrásnější adventní trhy? Vyrazte do Vídně. Máme tipy, kam zajít, a kde si užijí i děti Milan Horn byl poradcem při natáčení Nočního operatéra. Medvídky jsem kuchal už od dětství, říká Okurkový sen Vojty Kotka se rozplynul. Kyselé nerostou, poučila ho s úsměvem jeho Radana

prima-zoom

K čemu máte čáry na zadním skle? Mráz a sníh v Česku: Meteorologové prozradili nejlepší místa na stavbu sněhuláků Zavraždili ho tři muži 26 ranami. Přes 750 let staré spiknutí bylo rozkryto do nejmenšího detailu

prima-fresh

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot Pivní vepřová krkovička – poctivá pečeně s karamelovým nádechem Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

prima-cool

O čem bude 3. série Wednesday? Jak vznikala nádherná hudba z Kingdom Come? Skladatel Valta u ní strávil celou dekádu svého života Skutečné finále Přátel bylo 20 let v trezoru. Ztracených 8 dílů Joeyho je konečně online

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vánoční dárky pro děti: Jak najít ten pravý pro batole i teenagera? Vanilka, skořice, zázvor: Jak vánoční koření prospívá zdraví? Adventní věnec ze šišek vydrží v dobré kondici i v paneláku

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.