V nově otevřené restauraci KOBE na pražském Ovocném trhu můžete ochutnat maso, které je odborníky považováno za to nejlepší a nejkvalitnější na světě. Nabídka kromě vyhlášeného jihoamerického grilu nabízí i vytříbené chutě Asie. Každý si tak může vybrat, na co má právě chuť.
V čem spočívá jedinečnost masa Kobe?
Maso Kobe pochází ze speciálního japonského plemene Wagyu, jehož specifický chov je znám již od roku 1890. Jeho světová výjimečnost spočívá v tom, že se chovným býčkům dostává té nejlepší a nejšpičkovější péče, kterou by jim mohl závidět leckterý lidský smrtelník. Býci jsou napájeni pivem a japonským vínem saké, některé zdroje také tvrdí, že každý býk dostává i svou pravidelnou masáž a k pastvě jim hraje hudba.
Pro tento typ masa je velmi typické mramorování tvořené tukem. Právě charakteristické bílé tukové nitky prostupující celou strukturou masa Kobe jej odlišují od jiného skotu ihned na první pohled. Hodí se prakticky k přípravě všech masitých pokrmů, ale nejlépe si tento typ speciálního masa vychutnáte v podobě steaku tak, jak ho připravuje šéfkuchař Jaroslav Křenek v restauraci KOBE.
Profesionalita v kuchyni je nezbytná
Příprava a samotná kuchařova práce s masem Kobe je přinejmenším stejně náročná, jako práce hodináře či brusiče diamantů. A není se čemu divit, když se cena za kilogram tohoto masa pohybuje v tisícových částkách. Proto ten, kdo s takovým masem pracuje, nesmí udělat nejmenší chybu, aby nepoškodil tak drahocenný výrobní materiál.
Právě tak opatrný musí být i Jaroslav Křenek, šéfkuchař pražské restaurace KOBE. Při své práci zúročuje své dlouholeté kuchařské zkušenosti. Kuchařskému řemeslu se věnuje přes dvacet let, kdy sbíral cenné zkušenosti i v zemi gurmánům zaslíbené, ve Francii. Jaroslav Křenek v restauraci KOBE působí již čtvrtým rokem a jeho hlavní pole působnosti je teplá kuchyně, konkrétně příprava steaků a ryb.
Dáváte přednost japonské klasice?
Restaurace KOBE Vás neohromí jenom masovými specialitami a prvotřídními steaky, ale pokud přeci jenom dáváte přednost něčemu lehčímu jako je celosvětově oblíbené japonské národní jídlo sushi. To je oblíbené zejména díky své chuti, kalorické nenáročnosti a také díky tomu, že dokáže uspokojit nejenom Vaše chuťové buňky, ale i oči.
V restauraci KOBE si tak můžete dopřát sushi připravené jak moderním, tak i tradičním japonským způsobem s vědomím, že jsou k přípravě vašeho jídla použity pečlivě vybrané a zejména čerstvé suroviny. Zároveň si můžete být jisti tím, že tým pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Křenka, připravuje Vámi vybraný pokrm až na základě Vašeho přání a objednávky.
Svůj kulinářský zážitek můžete završit výběrem některého z tradičních druhů japonských čajů nebo si dopřát sladkou tečku výběrem některé z tradičních japonských sladkostí.
Nezbývá už nic jiného než Vás pozvat k návštěvě restaurantu KOBE, který svou jedinečností a detailně propracovaným interiérem okouzluje nejenom domácí, ale i zahraniční zákazníky, kteří se do restaurantu KOBE pravidelně vracejí, aby zanechali svůj shon všedního dne před dveřmi a nechali své smysly, alespoň na malou chvíli, unášet líbivým kulinářským zážitkem.
Více informací o dalších restauracích KOBE naleznete na www.koberestaurant.cz.
Kobe restaurant - Ovocný trh
Ovocný trh 12, Praha 1
Tel.: 222 316 326
Otevírací doba: Pondělí - Neděle 11.00 h. - 22.00 h.