Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

HomeKitchen vám přinese na talíř kus domova

HomeKitchen Holešovice

HomeKitchen Holešovice Zdroj: archiv HomeKitchen

  • Zavřít

HomeKitchen Holešovice Zdroj: archiv HomeKitchen

Říká se, že snídaně je základ dne. Snídaňová menu lákají, ale faktem zůstává, že snídat jsme zvyklí doma. Pro někoho je ranní hostina malým intimním rituálem. V županu, bačkorách, v pyžamu nebo v rouše Adamově. Vločky, müsli, rohlík, chléb nebo jogurt. A právě proto vznikl koncept HomeKitchen.

2x koncept domova

Když vejdete do této restaurace brzy ráno, potkáte lidi, co ve snídani doopravdy věří. Snídají o samotě, s partnerem, kamarádkou, nebo zde mají pracovní schůzku a potom rychle kvapí do práce. Je obecně známo, že u jídla se lidé lépe domluví, a začínat s dobrým obchodem už v brzkých ranních hodinách vám může den velmi zpříjemnit. Model HomeKitchen v Praze existuje rovnou na dvou místech. První restaurace byla otevřená v roce 2009, i když podle majitele Miroslava Strakoše byl v hlavě nápad už mnohem déle.

„Ze začátku jsem mě problém najít vhodné místo, a tak jsem se nakonec rozhodl pro malý prostor v Jungmannově ulici a řekl si, že bude jednodušší otevřít malou HomeKitchen, na které se ukáže, zda koncept může v Praze fungovat. To se stalo a po necelých pěti letech jsme otevřeli druhou, větší HomeKitchen v Holešovicích, která má i slunnou zahrádku.“

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

3 smysly

1. Čich

Hned jak vstoupíte, srazíte se s první nástrahou, která lapí každého bez výjimky. A to i ty z nás, jež snídaní opovrhují nebo tuhle část denního stravování prostě ignorují. Vůně míchaných vajíček, cibulky, slaniny a pronikavé aroma čerstvě pražené kávy, skořice a pečiva. První signály, které k vám doručí informaci, že tady vám po ránu bude dobře.

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

2. Zrak

Otevřená kuchyně hned po příchodu rozhodně upoutá váš první pohled. Srdce, duše a tělo celého podniku podtrhuje domáckou atmosféru. Přímo před vámi kuchaři smaží na pánvi vejce na desítky způsobů podle toho, jak je dělá vaše maminka nebo jak je máte rádi sami. Další možnou volbou, pokud jste si z jídelníčku nevybrali, je vlastní výběr ze samoobslužného stolu, kde najdete koláče, dortíky, ovocné saláty, cereálie, sladké i slané pečivo, různé marmelády a pomazánky. V HK prostě splní vše, co vám na očích uvidí.

„HomeKitchen je místo, kde by se měli cítit dobře hosté i personál. Proto bylo nutné odbourat "bariéry" klasického restauračního provozu. Restaurační část plynule přechází v kuchyni, bar a vy všude a všechno vidíte,“ dodává Miroslav Strakoš, který stojí za celým nápadem. Interiér působí velmi vzdušně a přátelsky. Dominantním materiálem je dřevo a v duchu přírody se nese i dekorace jako květináče s bylinkami a květinami. Strop je také otevřený a vy vidíte všechny trubky, větráky a kabely přesně tak jako kuchařské umění zdejších kuchařů u sporáku.

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

3. Chuť

Nejtěžší moment samozřejmě přichází při objednávce. Pro někoho je možná předem dané, co si dá k snídani, ale po čichové a zrakové zkoušce jsem já sama mírně nerozhodná. Nakonec volím tradiční menu a la Amerika, fresh juice, espresso, míchaná vajíčka – s výměnou českého chleba s máslem za opečený toust. Podle správně udělaných vajíček lze odhadnout, zda si na snídaních v HomeKitchen opravdu zakládají. U mě prošli na výbornou. Může za to i kvalita surovin, kterou je podle slov majitele Miroslava stále těžší udržet.

„Spoustu dodavatelů často měníme. Je to jedna z nejtěžších provozních věcí. Závozy do HK jsou každodenní, zkusili jsme tak spoustu farmářů a dodavatelů.“

V restauraci HomeKitchen naleznete kromě pořádně nabité snídaně i polední menu, které se každý týden mění dle sezony a rozmarů kuchařů. Ze stálého lístku jsou vyhlášené především místní polévky, saláty, chuťovky a dezerty. Například rukolový salát s jahodami a mandlemi pro vás může být překvapením, ale jako lehký letní oběd plní roli dokonale. Zkuste tedy zaexperimentovat a dorazte na snídani, při které se budete cítit jako doma. Jen o trochu víc rozmazlovaní.

HomeKitchen Holešovice, Jankovcova 14a, Praha 7 – Holešovice, otevřeno po–pá: 7:30–22:00, so–ne: 8:00–22:00

HomeKitchen, Jungmannova 8, Praha 1 – Nové Město 110 00, otevřeno po–pá 7:30–21:00, so 8:00–15:00, www.homekitchen.cz

Autor: Michaela Králová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Recepty

Zeleninová čalamáda s václavkami

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno


Přečtěte si také

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Prostřeno!

Prostřeno: Kuřecí krémová polévka

Prostřeno!

Prostřeno: Domácí houstičky s grilovaným vepřovým a remuládou z limetky, slané sojové omáčky, koriandru, česneku a majonézy

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Soutěžící

Tomáš Mezník

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Poznejte tajemství korejských rýžových rolek kimbap. Ideální jídlo do krabičky hraje barvami i chutěmi

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Grilování
19

Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Recepty

Gobova juha – slovinská houbová polévka z hříbků

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Pečivo

Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Rusové nás zabíjeli na každém metru. Ukrajinský voják líčí těžké ztráty při tažení na Bachmut Exkluzivní průzkum: V Česku panuje historická nespokojenost lidí se směřováním země Střelba v Uherském Hradišti kvůli parkování? Svědci popsali detaily, postřelený leží na JIP

prima-zeny

Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká Albert konečně zaskóruje! Vyhlášený sukničkář se ale do Kristýny zamiloval Sandra Nováková si pochvaluje mateřskou výhodu. Ze syna Mikuláše jí vyrostl kolega

prima-zoom

Jak se bojovalo o Šluknovský výběžek? Král gangsterů opouštěl Alcatraz s mentální kapacitou dítěte. Většinu života ho trápila děsivá choroba Zabijácký rosomák usmrtí i ledního medvěda. Podívejte se, jak nahání celou medvědí rodinu

prima-fresh

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

prima-cool

Jak to vypadá s Rambem 6? Nejlepší Star Wars od Disneyho měly premiéru přesně před rokem. Bohužel je skoro nikdo neviděl 5 nejlepších akčních sci-fi, které jste možná neviděli

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky Jak vypadá kočka z Pobřežní hlídky dnes? Proti času nemůže bojovat žádná kráska

prima-living

Fotbalová legenda Jozef Chovanec prodává nádherný dům za 35 milionů korun Botník o velikosti panelákového bytu a pět koupelen. Elton John prodává obří apartmán Strmělky mlženka a anýzka jsou výtečné podzimní houby. Jedna je skvělá v octě, druhá v čokoládě

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.