V pražské ulici Podplukovníka Sochora se před časem objevilo nové vietnamské bistro. Interiér nic moc, ale v podnicích tohoto typu žádnou velkou designovku ani nečekáte. Tady jde totiž hlavně o jídlo...

V pražské ulici Podplukovníka Sochora se před časem objevilo nové vietnamské bistro. Interiér nic moc, ale v podnicích tohoto typu žádnou velkou designovku ani nečekáte. Tady jde totiž hlavně o jídlo...
Kolem poledne je v restauraci pěkně plno. Hosté jsou architekti z blízkých studií, majitelky butiků a kadeřnictví z okolí, ale i lidé, kteří sem, stejně jako já, jedou přes půl Prahy.
Hlavním důvodem, proč na Letnou vážím cestu, je výborné jídlo. Při mé první návštěvě jsem ochutnala mangový salát s krevetami a od té doby ho nikdy nevynechám. Čerstvý, výborně dochucený, delikátní. Další trefa do černého hned napoprvé byly smažené krevety obalované v rýži . Jejich chuť je prudce návyková. Omáčka, která je doplňuje, je příjemně pikantní, krásně s krevetami ladí.
Jsme stále mezi předkrmy a je nám jasné, že pokud ochutnáme ještě tuřínový nebo kedlubnový salát s hovězím masem, na které jsme slyšeli pět ódy, pro dnešek jsme skončili.
Přecházíme proto k polévkám. Já ochutnávám kukuřičnou, je nasládlá a velmi jemná. Můj doprovod si dává thajskou krevetovou a prohlašuje ji za vítězné jídlo dne. Je pikantní, ale harmonická.
Protože Pho Bo mají ve všech vietnamských bistrech, pro tentokrát ho vynecháme, ale jistě na něj přijde řada při další návštěvě. Pokud mohu soudit jen podle vzhledu a také vůně, která se linula od vedlejšího stolu, bude stát za to.
My jsme pokračovali v ochutnávání pokrmů v sekci horká plotýnka hovězím a kuřecím masem a ani tentokrát jsme nebyli zklamáni. Jídlo bylo velmi dobré, ale vzhledem k předchozímu přece jen standardní. Vedlejší stůl si dušenou chobotnici plněnou masem nebo křupavou kachnu moc pochvaloval.
Velmi milá majitelka, která nás po celou dobu obsluhovala, nám na závěr doporučila, ať si příště dáme Hotpot Lau, což v překladu znamená horký hrnec a způsobem přípravy připomíná fondue. Tak se máme zase na co těšit.
Případným návštěvníkům doporučuji přijít ve větší skupině, máte pak šanci ochutnat celé spektrum pokrmů. Jinak zůstanete zakleti mezi předkrmy, nikdy neodoláte krevetám a mangovému salátu, přecpete se hlavním chodem a budete si svatosvatě slibovat, že příště ochutnáte něco jiného.
Ještě jedna poznámka k paní majitelce. Je opravdu milá a bezprostřední. Když mi jednou kuchař omylem do mangového salátu přidal mrkev, na kterou mám alergii, majitelka ihned nabídla výměnu. Ale já si nedovedla představit, že by salát, byť jen na chvíli, zmizel z mého stolu, a tak jsem řekla, že se pokusím mrkvi vyhýbat. Paní majitelka si vzala hůlky a jako střihoruký Edward všechnu mrkev v několika okamžicích vybrala a s odzbrojujícím úsměvem odešla. Sem se člověk opravdu vrací rád.
Adresa: Podplukovníka Sochora 726/26, 170 00 Praha 7 – Holešovice
Otevírací doba: po–ne 11.00–23.00
Autor: Petra Husáková
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living