Suroviny
- celozrnná mouka 400 g
- žloutek 2 ks
- bylinky
- česnek 3 stroužky
- olej
- sůl
- baby špenát 1 balení
- celozrnné těstoviny
Postup přípravy
Losos: Šťávu a kůru z jednoho omytého citronu smícháme s bylinkami dle chuti.
Na pánvi rozehřejeme olej, ve kterém orestujeme plátky česneku.
Obsah pánve přidáme do připravené citronové směsi, kam naložíme maso.
Až před smažením osolíme, opepříme a zprudka orestujeme.
Domácí těstoviny: Z mouky, vody, žloutků a celých vajec vytvoříme tužší nudlové těsto, které vyválíme, necháme lehce proschnout a rádýlkem vytvarujeme do požadovaných tvarů (silnější nudle).
Těstoviny uvaříme v hodně osolené vodě, scedíme a smícháme s listovým čerstvým špenátem a lžící olivového oleje a podáváme k masu.
Také můžeme předtím špenát lehce podusit nebo blanšírovat.