Suroviny
- lilek 1 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- hladkolistá petržel 2 lžíce
- mořská sůl 2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1 lžička
- černé olivy 10 ks
- sušená rajčata 5 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte.
- Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl.
- Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem.