Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lilek zapečený s mozzarellou

1 porce
do 1 hodiny
Lilek zapečený s mozzarellou
Lilek zapečený s mozzarellou Autor: S vášní pro jídlo
Úplně bezmasé jídlo, které je naprosto skvělé a rychlé. Navíc si během celé přípravy vystačíte jen s jednou pánví. K tomu pak stačí už jen kus křupavé bagetky!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji z obou stran opečte lilek dozlatova, během opékání ho trochu zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Hotový lilek dejte stranou odpočinout.
  2. Do stejné pánve na olivový olej přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a na plátky nakrájenou cibuli a nechte lehce zezlátnout. 
  3. K zelenině přidejte na kostičky nasekané rajče, utřený česnek, kapary, chilli, trochu soli a pepře a společně prohřejte. 
  4. Na rovnoměrně rozprostřenou zeleninu v pánvi rozložte lilek, na který ještě natrhejte kousky mozzarelly.
  5. Takto naplněnou pánev buď přiklopte pokličkou a na mírném ohni nechte mozzarellu jen roztéct, nebo pánev bez pokličky umístěte doprostřed trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 15 minut.
  6. Před podáváním posypte hladkolistou petrželkou.
Reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama