Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lilek zapečený s mozzarellou
Úplně bezmasé jídlo, které je naprosto skvělé a rychlé. Navíc si během celé přípravy vystačíte jen s jednou pánví. K tomu pak stačí už jen kus křupavé bagetky!
do 1 hodiny
1 porce
Suroviny (1 porce)
- olivový olej
- větší lilek, na centimetrové plátky 1/2 ks
- pár kapek citronové šťávy
- střední mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- menší rajče 1 ks
- stroužek česneku
- kapary 1 lžíce
- špetka chilli, sůl a pepř
- mozzarella 1 "koule"
- hladkolistá petrželka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na olivovém oleji z obou stran opečte lilek dozlatova, během opékání ho trochu zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Hotový lilek dejte stranou odpočinout.
- Do stejné pánve na olivový olej přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a na plátky nakrájenou cibuli a nechte lehce zezlátnout.
- K zelenině přidejte na kostičky nasekané rajče, utřený česnek, kapary, chilli, trochu soli a pepře a společně prohřejte.
- Na rovnoměrně rozprostřenou zeleninu v pánvi rozložte lilek, na který ještě natrhejte kousky mozzarelly.
- Takto naplněnou pánev buď přiklopte pokličkou a na mírném ohni nechte mozzarellu jen roztéct, nebo pánev bez pokličky umístěte doprostřed trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 15 minut.
- Před podáváním posypte hladkolistou petrželkou.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!