Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lilek plněný kuskusem a kuřecím masem

4 porce
do 30 minut
Lilek plněný kuskusem a kuřecím masem
Lilek plněný kuskusem a kuřecím masem Autor: Michal Šajmir
Plněný lilek je tradiční pokrm na Středním východě nebo třeba v Maroku. Jako náplň můžete kromě výborného kuskusu použít i mleté maso nebo sýr se zeleninou. Vždy to bude královská lahůdka!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.
  2. Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno.
  3. Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu.
  4. Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete.
  5. Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem.
  6. Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama