Suroviny
- kuskus 50 g
- lilek (středně velké) 2 ks
- kuřecí prsa (nakrájená na malé kostičky) 250 g
- voda (vroucí) 100 ml
- černé olivy (nakrájené na kolečka) 4 lžíce
- bylinky (směs čerstvých bylinek - máta, petržel, bazalka) 6 lžic
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva (z jednoho citronu)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.
- Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno.
- Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu.
- Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete.
- Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem.
- Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne.