Suroviny
- Máslo 110 g
- třtinový cukr 50 g
- Med 50 ml
- Vejce 1 ks
- hladká mouka 120 g
- prášek do pěciva 1 lžička
- Soda 1/2 lžičky
- mletá skořice 1/2 lžičky
- levandulový extrakt 1 lžička
- smetana (30%) 80 ml
- citronová štáva 10 ml
- Med 1 lžička
- cukr moučka 50 g
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Formu na bábovičky vymažte máslem.
- Máslo vyšlehejte do pěny s cukrem a medem.
- Pak zašlehejte vajíčko, a když se vmíchá do zbytku, přidejte levandulový extrakt.
- Smíchejte hladkou mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici a přimíchejte do vyšlehaného másla se zbytkem ingrediencí.
- Úplně nakonec přidejte smetanu.
- Těsto nalijte do formiček na bábovičky a dejte péct. To trvá asi 20 minut, ale kontrolujte špejlí.
- Jakmile jsou upečené, vyndejte je, vyklopte na mřížku, a než vychladnou, připravte si polevu.
- Citronovou šťávu smíchejte s medem a moučkovým cukrem a jakmile bábovičky vychladnou, nalijte na ně polevu.