Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kyselo-pálivá asijská polévka
Fantastická polévka v asijském stylu, kterou máte hotovou za několik málo minut (pokud máte předpřipravený vývar). Zaručeně vás probere, zahřeje a možná i rozdmýchá vášně. S chilli opatrně, přidávejte pomalu a po troškách.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- tenké rýžové nudle 1 hnízdo
- zeleninový vývar 750 ml
- žampióny 4 ks
- tmavá sójová omáčka 4 lžíce
- mungo výhonky 1 hrst
- jarní cibulka 4 ks
- šťáva z limetky nebo citronu 4 lžíce
- chilli papričky 1–2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do hrnce vlijte vývar, přiveďte k varu a vložte do něj nudle. Vzápětí přidejte na tenké plátky nakrájené žampiony a sójovou omáčku. Polévku nechte jemně probublávat, dokud se nudle neuvaří doměkka.
- Do polévky přidejte mungo výhonky, tenké plátky jarních cibulek a citronovou nebo limetkovou šťávu. Vše nechte ještě chviličku provařit, stáhněte hrnec z plotny a na talíři servírujte s plátky chilli.
Kyselo-pálivá asijská polévka, foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!