Postup přípravy
Předkrm
Kuskus se zeleninou a kuřecím masem
Ingredience:
hrnek a půl kuskusuhrnek a půl vodykousek máslamalá plechovka hrášku i kukuřicečervená paprika2 kuřecí prsatrochu olejekoření dle chuti, sůl, pepř
Postup:
Na trošce oleje osmažíme omyté, na kostičky nakrájené, osolené, opepřené, okořeněné kuřecí. Do mísy nebo hrnce nasypeme hrnek a půl kuskusu, to samé množství téměř vařící vody, kousek másla, nebo trochu oleje,koření (např. kari, grilovací, nějaké bylinky…kdo jak má rád) promícháme vidličkou, zakryjeme pokličkou, necháme nabobtnat. Papriku nakrájíme na malé kousky, kukuřici a hrášek scedíme – všechnu zeleninu můžeme a nemusíme zahřát na pánvi a smíchat s kuskusem. Můžeme i přimíchat maso, nebo ho podávat na zeleninovém kuskusu.