Suroviny
- bobkový list 4 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- mrkev 1 ks
- nové koření 1 hrstka
- pepř 1 hrstka
- kuřecí stehno 2 ks
- petržel
- sůl
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme studenou vodu a přidáme umyté kuřecí maso. Přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a trochu soli, celé koření na konci vyndáme. Přidáme zeleninu, vodu přivedeme k varu, poté ztlumíme a necháme probublávat. Minimálně do doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude uvařené. Čím déle necháme vařit, tím lepší a silnější bude vývar. Během vaření sbíráme pěnu. Když je vývar hotový, maso vyndáme a obereme, přidáme nastrouhanou zeleninu a vrátíme obrané maso. Nudle uvaříme vedle v hrnci a teprve poté je přidáme do polévky.