Drožďové knedlíčky
- droždí 2 balení
Kuřecí vývar
- koření nové 2 kuličky
Drožďové knedlíčky
- cibule 1 ks
Kuřecí vývar
Kuřecí vývar
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
Veškeré ingredience na vývar dáme vařit do dvou litrů vody (ideálně v tlakovém hrnci, pak stačí 30 minut) a mezitím si připravíme knedlíčky: Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme droždí a mícháme, až se droždí roztaví a tvoří se malé hrudky. Hmotu necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, petržel, sůl, pepř a tolik mléka, až vznikne středně tuhé těsto. Tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky, z níž jsme vyndali maso, které jsme obrali a vrátili do polévky s pokrájenou měkkou zeleninou. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a dochutíme.