Head
- kuřecí maso 1500 g
- kořenová zelenina 500 g
- cibule 1 kus
- nové koření 5 kuliček
- pepř 5 kuliček
- polévkové koření 1 dávka
- petržel 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Kuřecí skelety vložíme do studené vody a dáme vařit. Očištěnou kořenovou zeleninu přidáme do hrnce, osolíme, přidáme nové koření a pepř. Vaříme téměř doměkka. Scedíme a maso se zeleninou nakrájíme na kostičky. Pokrájené vrátíme do vývaru, je-li třeba, dochutíme solí a polévkovým kořením a přidáme uvařené nudle s nasekanou petrželkou.
2. Tužší těsto na nudle si uděláme z uvedených surovin v množství, jaké potřebujeme, rozválíme tenkou placku, kterou necháme trochu proschnout a nakrájíme na pruhy a poté na nudle.