Suroviny
- slanina (nasekaná najemno) 250 g
- mleté vepřové maso 350 g
- uzená slanina (prorostlá) 100 g
- cibule (nasekaná najemno) 1 ks
- koriandr 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- kuřecí játra 125 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř (čtyřbarevný)
- pistácie 100 g
- listové těsto 400 g
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do mixéru dejte slaninu, mleté maso, cibuli, koriandr, česnek a jatýrka. Rozmixujte na hladkou směs a ochuťte solí a pepřem. Přidejte pistáciové oříšky a promíchejte.
- Formu 30x10 cm dobře vymažte. Rozložte lístkové těsto na šířku do formy a nechte 5cm okraje přes viset přes kraje formy. Okraje na užších stranách můžete odříznout.
- Na těsto lžící přendejte masovou směs a převislé okraje těsta přehrňte přes náplň. Potřete šlehaným vejcem.
- Dejte formu do předehřáté trouby a pečte 60–90 minut, dokud povrch nebude zlato-hnědý. Po zchlazení dejte terinu ještě vychladit do lednice. Podávejte s tomatovým chutney.