Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí terina

8–10 porcí
do 2 hodin
Kuřecí terina
Kuřecí terina Autor: isifa.com
Tuhle kuřecí paštiku můžete připravit i bez krusty z listového těsta. Je skvělá jako lehký oběd se salátkem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do mixéru dejte slaninu, mleté maso, cibuli, koriandr, česnek a jatýrka. Rozmixujte na hladkou směs a ochuťte solí a pepřem. Přidejte pistáciové oříšky a promíchejte.
  3. Formu 30x10 cm dobře vymažte. Rozložte lístkové těsto na šířku do formy a nechte 5cm okraje přes viset přes kraje formy. Okraje na užších stranách můžete odříznout.
  4. Na těsto lžící přendejte masovou směs a převislé okraje těsta přehrňte přes náplň. Potřete šlehaným vejcem.
  5. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte 60–90 minut, dokud povrch nebude zlato-hnědý. Po zchlazení dejte terinu ještě vychladit do lednice. Podávejte s tomatovým chutney.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama