Suroviny
- hrubá mouka 250 g
- česnek 1 palička
- lečo 3 sklenice
- cibule 2 kusy
- olej 1 dávka
- grilovací koření 1 špetka
- gulášové koření 1 dávka
- provensálské koření 1 špetka
- sladká mletá paprika 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Kuřecí stehna potřeme veškerým kořením a lisovaným česnekem. Maso pokapeme olejem a necháme do druhého dne odležet v lednici.
2. Do hrnce dáme olej, zpěníme nakrájenou cibuli a necháme ze všech stran opéct kuřecí stehna. Pak je vyndáme z výpeku a přidáme lečo. Stehna vrátíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, můžeme (nebo nemusíme) omáčku rozmixovat. Můžeme podle chuti dokořenit. Stehna vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem.
3. Kynutý knedlík: Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek. Potom vše smícháme a další čtvrthodinu hněteme v robotu nebo mixérem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou propracujeme a vytvarujeme dvě šišky, které necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme. Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí ihned propícháme.