Suroviny
Postup přípravy
1.Plátky kuřecích prsou lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme pokrájenou mrkev a cibuli, dochutíme solí a pepřem, přidáme med a zarestujeme, podlijeme vývarem. Když mrkvička trošku zkaramelizuje, vrátíme maso a necháme je pod pokličkou chvilku podusit.
2. Očištěné brambory uvaříme doměkka v osolené vodě.
3. Sýrová omáčka: 50g cibule nakrájíme najemno, orestujeme na oleji dozlatova, zaprášíme moukou, lehce orestujeme, zalijeme smetanou a částí vývaru. Přidáme tavený sýr, když se rozpustí, dochutíme omáčku solí a pepřem. Podáváme k masu.
Hlavní chod:
Kuřecí steak se sýrovou omáčkou a glazurovanou mrkvičkou, brambory
Ingredience:
1 kg kuřecích prsou,
200g taveného sýra,
250ml smetany,
100 ml vývaru,
30g hladké mouky,
300 g cibule,
olej,
250g mrkve,
2 lžíce medu,
750g brambor
sůl,
pepř,