Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- rostlinný olej 100 ml
- suché bílé víno 200 ml
- kuřecí vývar 150 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- máslo 20 g
- tymián 2 snítka
- pažitka 1 lžička
- sůl None lžička
- černý pepř None lžička
- vaječné těstoviny 250 g
Postup přípravy
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a dáme vařit vodu na těstoviny
Rozpálíme pánev, opékáme prsa a pravidelně otáčíme cca deset minut
Hotové maso vyndáme a do základu přidáme trochu bílého vína, které necháme odpařit; následně přidáme vývar, zredukujeme asi na polovinu a přidáme smetanu, dosolíme, dopepříme
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přendáme do hrnce s poklicí
Do omáčky na závěr přidáme pažitku, kuřecí maso a po krátkém prohřátí servírujeme na talíře
Hlavní chod
Kuřecí prsa na pažitce s tagliatelle
Ingredience:
4 ks kuřecích prsou, nejlépe s kůží100 ml rostlinného oleje200 ml suchého bílého vína150 ml kuřecího vývaru150 ml smetany ke šlehání20 g másla2 snítky čerstvého tymiánučerstvě nasekaná pažitka 1 lžičkasůlčerstvě namletý černý pepř250 g vaječných těstovin (nejlépe tagliatelle)