Suroviny
- kuřecí prsa (s kůží)
- houby (čerstvé, dle vlastního výběru)
- toustový chléb
- cibule
- slanina (plátky)
- červené víno
- máslo
- rajský protlak
- cukr
- kuřecí vývar
- olivový olej
- sůl
- pepř
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete a na olivovém oleji opečte, nejprve kůží dolů. Mezitím v kastrůlku opečte nasekanou cibulku a nakrájenou slaninu, přihoďte k ní čerstvé houby. Dochuťte pepřem a nechte orestovat. Plátky toastového chleba zbavte kůrky a v pánvi u kuřecích prsou je opečte dozlatova, ještě teplé je obalte v nasekané petrželce. Vyndejte také opečená kuřecí prsa a nechte je stranou oddechnout. Do stejné pánve, kde se restovalo kuře, nalijte asi tak 2 dl červeného vína a nechte vyvařit.
- Vedle v kastrůlku rozehřejte kousek másla a vmíchejte k němu lžíci rajčatového protlaku. Přisypte také lžíci cukru, zalijte troškou kuřecího vývaru a povařte. Jakmile je víno odvařené, přilijte do něj také trošku vývaru, promíchejte a celé vlijte do kastrůlku s rajčatovým protlakem. Podle chuti dosolte a přidejte pepř. Omáčku stáhněte z tepla a vhoďte do ní kousek másla. Promíchejte.
- Na talíř naservírujte opečené plátky toastového chleba, vedle položte kuřecí prsa a omáčku z červeného vína nalijte kolem. Přidejte hromádku orestovaných hub se slaninkou.